DVD
Anglais
In San Francisco, 1976 verleidt de 15-jarige Minnie de vriend van haar moeder, het begin van een verwarrende ontdekkingstocht naar haar seksualiteit en haar plaats in het leven. Vanaf ca. 16 jaar.
Titre
The diary of a teenage girl / written and dir. by Marielle Heller
Directeur
Marielle Heller
Antécédent bibliographique
Phoebe Gloeckner
Compositeur
Nate Heller
Acteur
Bel Powley Alexander Skarsgård Kristen Wiig
Langue
Anglais
Éditeur
Lumière, 2015
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2015
Durée
105 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5425019009526

Commentaires

Het regiedebuut van actrice Marielle Heller is gebaseerd op de semi-autobiografische graphic novel* van Phoebe Gloeckner. Bel Powley is te zien in haar eerste grote filmrol, verder o.a. Alexander Skarsgård (True blood) en Kristen Wiig. In San Francisco, 1976, is de 15-jarige Minnie geobsedeerd door seks. Ze verleidt de vriend van haar moeder, het begin van een verwarrende ontdekkingstocht naar haar seksualiteit en haar plaats in het leven. De grappige tekeningen die Minnie maakt – ze wil cartoontekenaar worden – zijn in de film verwerkt. De recensenten geven 4 sterren, Remke de Lange (Trouw 13-8-'15) zelfs 5: 'voortreffelijk coming-of-age-drama (...) Bel Powley is een gouden greep (...) Zonder gemoraliseer, of hijgerige blikken op het ontluikende vrouwenlijf, brengt Heller een verrassende, ontregelende, intelligente en bovenal lichte ode aan all the girls who grow up. Een must see voor iedereen die dacht dat met de eindeloze stroom tiener- en highschool-komedies alles over adolescente…Lire la suite

À propos de Marielle Heller

Marielle Stiles Heller, née le 1er octobre 1979 dans le comté de Marin en Californie, est une actrice, réalisatrice et scénariste américaine.

Biographie

En 2015, Marielle Heller réalise son premier long métrage avec The Diary of a Teenage Girl, une adaptation du roman de Phoebe Gloeckner.

Filmographie

Actrice

Cinéma

  • 2001 : White Power (court métrage télévisé)
  • 2002 : Spin City (série télévisée) : Carrie
  • 2004 : The Liberation of Everyday Life (court métrage) : Flora
  • 2005 : Awesometown (court métrage télévisé) : la serveuse
  • 2008 : The All-For-Nots (série télévisée) : Heather
  • 2009 : Single …En lire plus sur Wikipedia