Livre
Néerlandais

Kaatje de kip heeft honger!

Marieke Van Hooff (auteur), Izabel Angerer (dessinateur)
Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Kaatje de Kip heeft honger. Ze gaat op zoek naar eten. Hardkartonnen prentenboek met potlood- en ecoline-illustraties in kleur. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Sujet
Voeding, Kippen
Titre
Kaatje de kip heeft honger!
Auteur
Marieke Van Hooff
Dessinateur
Izabel Angerer
Langue
Néerlandais
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2008
[16] p. : ill.
ISBN
9789058384966 (hardback)

Commentaires

Kaatje de kip heeft honger is een origineel kartonboekje voor de allerkleinsten. Marieke van Hooff bedacht een eenvoudig en voor peuters herkenbaar verhaal, waarin de kinderen tegelijk ook wat informatie over de eetgewoonten van kippen krijgen. Kaatje is een bedeesd en wat onhandig dier, op zoek naar eten. Ze houdt van wormen en rupsen, maar die diertjes laten zich niet gemakkelijk oppikken. Een worm verdwijnt vliegensvlug in een holletje. Een slak verstopt zich in haar huisje en een rups tovert zich om in een kleurrijke vlinder. Kaatje trekt zich teleurgesteld terug, maar dan hoort ze 'Kom Kaatje, kom, kip, kip. Kijk, kruimels.' Wat niet leeft, kan ook niet weg: 'TIK TOK TOK. Krunsj krunsj kroensj OP TOP! '. De kruimeltjes vinden wél hun weg naar Kaatjes bek.
Opvallend zijn de repetitieve, klankrijke teksten bij de tekeningen. Peuters die leren praten gebruiken vaak klanknabootsingen bij dieren. Een hondje doet 'waf waf', een kip 'tok tok' en een varkentje 'knor knor'. Da…Lire la suite
Kaatje de Kip heeft honger. Een worm, een slak en een rups zijn haar te snel af. Vierkant hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken. Het is geen echt verhaal, er zijn enkel korte zinnen, woorden en klanknabootsingen. Het lettertype met schreef is groot en uitroepen zijn twee maten groter in oranje afgedrukt. De tekst is eenvoudig, speels en vlot na te bootsen. De passende kleurige illustraties over een spread zijn expressief, eenvoudig op een groene ecoline-achtergrond met spatten. Kaatje is met potlood getekend. De platen versterken de tekst. Het verhaal loopt door tot op de achterkant van het boekje. Om samen met ouders en grootouders te bekijken en na te doen. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Kaatje de Kip heeft honger

Dit is een tweede verhaaltje over Kaatje de kip. Kaatje heeft honger en wil wat eten. Ze ziet een worm,een slak,een rups maar telkens ontsnappen ze aan haar bek ... Tot er iemand haar kruimels toegooit. Kaatje is zo'n gezellige kip dat peuters haar dadelijk zullen herkennen. De illustraties zijn zeker geslaagd. De kip is rond, speels en moederlijk. Opvallend is dat het verhaal tot op de achterflap doorgaat. Even opletten dus. De tekst bestaat grotendeels uit uitroepen en klanknabootsingen. Dingen als 'Tik tok tok' en 'Slijm slijm slump' zijn niet van de lucht. Dat loopt niet zo lekker bij het voorlezen. Een beetje jammer!