Livre
Néerlandais

Finale

Marie Lu (auteur), Sofia Engelsman (traducteur)
Dans la série:
Legend; 3
Public cible:
15 ans et plus
De Koloniën vallen de Republiek aan vanwege een pestvirus dat mensen van de Koloniën treft. Alleen een vaccin kan de oorlog afwenden. Daarvoor is onderzoek nodig op Days broertje Eden. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Finale
Auteur
Marie Lu
Traducteur
Sofia Engelsman
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Champion
Édition
1
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2014
379 p.
ISBN
9789025751463 (paperback)

Commentaires

June en Day trekken in dit slotdeel van de trilogie 'Legend'* samen op. De Koloniën vallen de Republiek aan. Aanleiding is een pestvirus dat mensen van de Koloniën treft. Alleen een vaccin kan de oorlog afwenden. Daarvoor is onderzoek nodig op Days broertje Eden. Day wil helpen, maar van zijn broertje blijven ze af. Maar is hij wel in staat te helpen, want Days ziekte verzwakt hem en een operatie is nog niet mogelijk. June voert haar eigen strijd tegen de moordenaars van haar broer. Hoewel commandant Jameson gevangen zit, reikt haar macht verder dan June kan vermoeden. In het begin zijn er te veel verklaringen, zoals het slechte zicht van Eden. Toch krijgt het verhaal uiteindelijk greep op de lezer, waarna zich een spannend en onvoorspelbaar slot ontwikkeld. Wellicht een beetje onwerkelijk, zoals het supersnelle herstel van een zieke, maar dat vergeven we de auteur, want er blijven ruim voldoende elementen over die de spanning vasthouden. Dit deel bevat veel achtergrondinformatie, bij…Lire la suite

Legend boek 3. Finale

In het derde en beslissende deel van de 'Legend'-serie spelen volksheld Day en de militair opgeleide June weer de hoofdrol. We zijn in het jaar 2130 en ze moeten het deze keer samen met hun nieuwe leider opnemen tegen de Kolonie, het andere deel van het vroegere Amerika. De Kolonie heeft hen de oorlog verklaard. June en Day hebben elkaar lange tijd niet gezien of gehoord, maar June krijgt nu de opdracht om Day te overhalen om terug te komen en zijn zieke, verzwakte broer op te offeren om medische testen uit voeren. Die tests zijn noodzakelijk om de oorlog te kunnen winnen. Daar begint de tweestrijd die zo krachtig beschreven wordt doorheen het hele boek. Voor Day staat zijn familie op de eerste plaats, maar June is het meisje waar hij geen afstand van kan nemen, ook al is zij mede verantwoordelijk voor de dood van zijn moeder. Day was een straatjongen, maar komt nu niets tekort dankzij zijn heldendaden. Toch zal hij het in de eerste plaats altijd opnemen voor de armen, waar of bij wie…Lire la suite

À propos de Marie Lu

Marie Lu, née Xiwei Lu, le 11 juillet 1984 à Wuxi en Chine, est une romancière américaine pour jeunes lecteurs. Elle est notamment connue pour le succès de sa série Legend une dystopie qui se passe dans un monde dominé par les militaires.

Biographie

Vie personnelle

Marie Lu est née en 1984 à Wuxi dans la province de Jiangsu, en Chine. Sa famille déménage ensuite à Beijing. En 1989, alors qu'elle a 5 ans, ses parents décident de quitter la Chine durant les manifestations de la place Tian'anmen et d'aller vivre aux États-Unis, au Texas.

Marie Lu a étudié à l'Université de Californie du Sud et a pu effectuer un stage au sein de Disney Interactive Studios, une filiale de Disney spécialisée dans le jeu vidéo.

Elle vit aujourd'hui à Los Angeles, en Californie, avec son mari, son fi…En lire plus sur Wikipedia