Livre
Néerlandais

Versjes voor het slapengaan

Marianne Busser (auteur), Ron Schröder (auteur), Dagmar Stam (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Eenvoudige gedichtjes over de belevenissen van Elfje het elfje die voor het slapen gaan op bezoek gaat bij haar vriendjes. Met veel tekeningen in zachte kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Titre
Versjes voor het slapengaan
Auteur
Marianne Busser Ron Schröder
Dessinateur
Dagmar Stam
Langue
Néerlandais
Édition
2e, herz. dr.
Éditeur
Amsterdam: Moon, 2014 | Autres éditions
[28] p. : ill.
ISBN
9789044345377 (hardback)

Commentaires

Slaapverwekkend zijn de versjes in deze bundel beslist. Ze bevatten verder zoveel suiker en zoetigheid dat ze stroperig worden. De eerste strofe is typerend voor het hele boek: "Dit is kleine Elfje-elfje / ze gaat met haar versjesboek / bij haar lieve dierenvriendjes / elke avond op bezoek". Ook verder worden verkleinwoordjes en lieve woordjes op elkaar gestapeld. Meestal is de inhoud onbenullig, de versjes gaan over drie kleine hommeltjes, zeven muisjes op een rij en een ooievaar die kleine muisjes brengt, een lieveheersbeestje, een klein molletje dat 's avonds voor haar 'klerenkastje' gaat staan, het allerstoutste eekhoorntje dat een slakje in een pan boerenkool zet en verder over konijntjes, vogeltjes, meisjes, miertjes enzovoort die allemaal gaan slapen. Is de inhoud op zichzelf al flauw, door de goedkope rijmen en vooral door het gladde ritme glijd je er nog meer over heen. De illustraties in zachte pasteltinten zijn al even zoeterig als de versjes en ook van de bijgeleverde cd l…Lire la suite
In 18 versjes gaat Elfje-elfje voor het slapen gaan op bezoek bij haar dierenvriendjes. De versjes gaan over hommeltjes, kikkertjes, egeltjes, muisjes en andere dieren. De lieve/grappige versjes cq. slaapliedjes hebben verschillende rijmschema's; ze liggen goed in het gehoor. Vrij grote, vierkante uitgave met royale bladspiegel, waarin de tekst duidelijk is afgedrukt in een rustig deel van de paginagrote kleurenillustraties. De met waterverf ingevulde pentekeningen sluiten goed aan bij de droomwereld vlak voor het slapen gaan. Deze lieflijke, zachtgekleurde tekeningen bevatten vele leuke details. Zo zijn bv. de dieren afgebeeld in nachtkledij. Bij deze heruitgave wordt geen cd met een luisterversie meer geleverd. Verder heeft het een nieuw omslag. Een goed verzorgde uitgave die geschikt is voor kinderen vanaf ca. 2 t/m 4 jaar.

Versjes voor het slapengaan

Een vrolijk prentenboek met achttien grappige dierengedichtjes op rijm. De meeste versjes gaan over naar bed gaan of niet willen slapen, maar ze zijn er ook over heel andere dingen. Elfje-elfje speelt vaak de hoofdrol. Ze helpt een lieveheersbeestje dat haar stippen is verloren, maakt van een mus een roodborstje en als ze jarig is dan is het feest met heel veel cadeautjes! De gedichtjes zijn eenvoudig en bestaan meestal uit twee of drie lange strofen. De tekst staat in de illustratie die soms een enkele, dan weer een dubbele bladzijde in beslag neemt. Bij het boekje zit een cd waarop de versjes gezongen worden. Niet zeer bijzonder of vernieuwend, maar voor de prijs moet je het niet laten!

Suggestions