Livre
Néerlandais

Mijn eerste aanwijsboek op rijm

Marianne Busser (auteur), Ron Schröder (auteur), Kathleen Amant (dessinateur)
Zie jij de kikker, en de peer? En wat doet het kindje in het gras? Groot hardkartonnen aanwijsboek met veel kleine afbeeldingen van voorwerpen die in de teksten op rijm worden benoemd. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Titre
Mijn eerste aanwijsboek op rijm
Auteur
Marianne Busser Ron Schröder
Dessinateur
Kathleen Amant
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Moon, 2015
[28] p. : ill.
ISBN
9789048825813 (hardback)

Commentaires

Grote vierkante uitgave met iets gewatteerd omslag, twee afgeronde hoeken en stevige kartonnen bladzijden om de woordenschat mee uit te breiden. In een prettig rijmcadans worden er per pagina acht woorden geïntroduceerd: ‘Dit is een emmer en dat is een schep. Dit is een fietsje en dat is een step’ enz. Elk zelfstandig naamwoord is in grote, gekleurde letters geschreven en wordt vergezeld van een eenvoudig tekeningetje dat dat woord verbeeldt. Woorden in dezelfde zin hebben verband met elkaar, maar de woorden op één pagina niet. Zo staan een kikker en een beer, een appel en een peer, een zebra en een leeuw en een kindje en sneeuw bij elkaar omwille van het rijm. Het boek heeft een korte introductie, ook op rijm. Op de laatste bladzijde staan dertig losse figuurtjes uit het boek. Groot en zwaar uitgevoerd. Leuke en leerzame uitgave om samen mee bezig te zijn, ook al kent het geen enkele verrassing. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Mijn eerste aanwijsboek op rijm

Dit is een uniek eerste woordenboek op rijm voor alle kindjes die leren praten. Sterke kartonbladen nodigen uit om samen te lezen. Alle tekst staat op rijm. Nergens worden er woorden of zinnen misvormd om het doen te rijmen. Alle woorden en voorwerpen en illustraties horen thuis in de directe leefomgeving van de jonge kinderen. Bij het lezen van de tekst ontstaat een zeker ritme dat het juiste woordje in je mond legt. Er staan vier of vijf zinnen op elke pagina die twee aan twee rijmen. Geen enkele peuter wordt dit beu. Bijvoorbeeld: dit is een emmer en dat is een schep. Dit is een fietsje en dat is een step. Dit is een poesje en dat is een muis. Dit is een auto en dat is een huis. Bij elk zelfstandig naamwoord staat het voorwerp of dier in kwestie in het klein afgebeeld. Je kan ze aanwijzen en de peuter kan de woorden mee-zeggen. De woordjes dit en dat en voorzetsels als op en in krijgen een vaste betekenis voor het kind. Ik vind het een superboek, heel mooi van bladschikking, taa…Lire la suite

Suggestions