DVD
Néerlandais

De groeten van Mike!

Maria Peters (directeur), Lydia Rood (antécédent bibliographique), Herman Witkam (compositeur)
Mike (10) is hersteld van leukemie en mag uit het ziekenhuis. Maar hij kan niet bij zijn moeder wonen. Mike wil niet in een pleeggezin, dus hij doet er alles aan om de plannen van jeugdzorg te saboteren. Vanaf ca. 9 jaar.
Titre
De groeten van Mike!
Directeur
Maria Peters
Antécédent bibliographique
Lydia Rood
Compositeur
Herman Witkam
Acteur
Maas Bronkhuyzen Faas Wijn Bracha Van Doesburgh
Langue
Néerlandais
Éditeur
A Film, 2013
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2012
Durée
91 min.
Note
Nederlands gesproken
EAN
8716777944172

Commentaires

Jeugdfilm van Maria Peters (Pietje Bell; Kruimeltje). Wanneer de 10-jarige Mike na zeven maanden in het ziekenhuis is hersteld van leukemie, komt zijn alleenstaande moeder hem niet ophalen. Ze is verslaafd aan alcohol, daarom wil de mevrouw van Bureau Jeugdzorg dat hij naar een pleeggezin gaat. Samen met zijn nieuwe vriendje Vincent, die een dwarslaesie heeft, doet Mike er alles aan om thuis bij zijn moeder te mogen wonen. In de hoofdrollen Maas Bronkhuyzen (Dolfje Weerwolfje), Faas Wijn (Tony 10), Bracha van Doesburgh en Carine Crutzen. De recensenten zijn gematigd positief. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 13-12-'12) vindt de film flauw, voorspelbaar en bij vlagen oubollig. Pauline Kleijer (Trouw 13-12-'13) ziet clichés, maar ook een sterke rolbezetting, een prettig tempo en een mooie dosis grapjes in 'een vlot, rechttoe rechtaan verteld verhaal'. Kidsweek (week 50, 2012) vindt alles 'net iets te overdreven', maar met genoeg grappige stukjes is het 'een prima film om in de kerstvakantie te…Lire la suite

À propos de Maria Peters

CC BY 3.0 - Image by Roel Wijnants

Maria Peters est une réalisatrice, productrice et scénariste néerlandaise, née le 30 mars 1958 à Willemstad (Curaçao).

Biographie

Jeunesse

Maria Peters naît le 30 mars 1958 à Willemstad, en Curaçao.

En 1983, elle obtient son diplôme à l'Académie du cinéma néerlandais (nl), où elle a réalisé son court métrage Alle vogels vliegen dans la même année.

Carrière

En 1987, avec Dave Schram et Hans Pos, elle fonde la société de production, Shooting Star Filmcompany.

En lire plus sur Wikipedia