Livre
Néerlandais

Knuf is vies

Margreeth Bezemer (auteur), Marjolein Hund (dessinateur)
De knuffel van Pip valt in de zandbak en is helemaal vies. Moeder heeft een goed idee: Pip en Knuf gaan samen in bad. Prentenboek met kleurige illustraties. Vanaf ca. 2 jaar.
Titre
Knuf is vies
Auteur
Margreeth Bezemer
Dessinateur
Marjolein Hund
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Mercis, 2008
[18] p. : ill.
ISBN
9789056477141

Commentaires

Pip speelt in de zandbak; Knuffel Knuf zit in een emmer op de rand van de zandbak, zodat hij niet vies wordt. Als Pip hond Stip roept om van haar zandtaart te komen eten, gaat het mis. Stip stoot tegen de emmer en Knuf valt in de zandbak. Moeder heeft een goed idee: Pip en Knuf gaan samen in het (zwem)bad! Met wat schuim erbij is de pret groot en zijn ze beiden schoon! Op deze manier is het ‘knuffelwassen’ niet erg! In deze bijna vierkante, gebonden uitgave vertellen vooral de prenten het verhaal. De met zwarte lijnen getekende prenten zijn ingekleurd door verschillende technieken te gebruiken; ze zijn gedetailleerd, herkenbaar, maar blijven ook op afstand. De tekst is eenvoudig waardoor jonge kinderen het verhaal na een paar keer voorlezen al zullen (her)kennen. Op de bijbehorende website (www.kimio.nl) wordt wat dieper op de opvoedkundige bedoeling ingegaan. Wat betekent een knuffel voor jonge kinderen en hoe ga je met mogelijke weerstand om als de knuffel gewassen moet worden? Vree…Lire la suite

Knuf is vies

Knuf, de knuffel, zit veilig in een emmer op de rand van de zandbak. Zo wordt hij niet vies, wanneer Pip zandtaartjes maakt. Het gaat er lekker modderig aan toe. Stip, de hond, duwt onstuimig de emmer omver en Knuf belandt tussen de moddertaartjes. Mama wil geen vieze knuffel en laat het zwembadje vollopen met water, zodat Pip en Knuf zich lekker kunnen wassen en laten drogen in het zonnetje. Daarna eten ze samen aardbeien, met het te verwachten gevolg ... Peuterboekje in felle kleuren en met een klein verhaaltje waar je de peuter goed kan bij betrekken. Het gaat immers om herkenbare en geliefde peuterbezigheden. De illustraties zijn naar mijn mening wel nogal druk voor jonge kinderen (vanaf achttien maanden) en het kleurgebruik laat te wensen over.