Livre
Néerlandais

Het zusje van de buurvrouw : novelle

Het zusje van de buurvrouw : novelle

Dans la série:
Genre:
Titre
Het zusje van de buurvrouw : novelle
Auteur
Margot Vanderstraeten
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Angèle, 2018
146 p.
ISBN
9789022334928 (paperback)

Commentaires

Louis en Zaida zijn buren die elkaar nauwelijks spreken. Door een lekkage krijgen ze contact. Zowel Louis als Zaida heeft spoken uit het verleden: Louis is homo en Zaida heeft een overleden zusje, Nadja. Louis en Zaida krijgen een band die draait om koken en eten. Dan vertrekt Zaida halsoverkop naar het buitenland. Ze geeft Louis een doos brieven en verzoekt hem over haar zusje te schrijven. De novelle bestaat uit drie delen: ‘Proloog: de buurvrouw’, ‘Een verhaal in 36 kilo’ en ‘Epiloog: Zaida’. De proloog gaat over het contact tussen Louis en Zaida. De epiloog gaat weer over Louis en Zaida. Het middenstuk gaat over Nadja, het zusje van Zaida. Nadja lijdt aan anorexia. Hoewel het idee gekunsteld aandoet en het verhaal meer ‘tell’ dan ‘show’ is, slaagt de schrijfster er aardig in te vertellen hoe het is om anorexia te hebben en zelfs hoe het is om een Marokkaans tienermeisje in Vlaanderen te zijn. Deze novelle werd geschreven in opdracht van Te Gek!?, over het thema 'signaalherkenning'…Lire la suite

À propos de Margot Vanderstraeten

CC BY 3.0 - Image by Tom Van Nuffel

Margot Vanderstraeten est une écrivaine et journaliste belge d'expression néerlandaise née le 9 décembre 1967 à Hasselt. Le public francophone la connaît avec l'ouvrage Mazel tov ! mes cours particuliers dans une famille juive orthodoxe, traduit en 2019.

Biographie

Margot Vanderstraeten, après ses études à l'École supérieure de traducteurs et d'interprètes (nl) d'Anvers, est devenue journaliste indépendante et publie des articles dans plusieurs quotidiens flamands, en particulier une chronique régulière dans De Morgen.

De 2009 à 2016, elle a été membre du conseil d'administration de de Nederlandse Taaluniel (l'Union de la langue néerlandaise) et a enseigné à l'Université de Gand.

Dans les années 19…En lire plus sur Wikipedia