Livre
Néerlandais

Mama lief alsjeblieft

Margje Kuyper (auteur), Sjoerd Kuyper (auteur), Martijn Van der Linden (dessinateur)
Elf korte versjes waarin een kind (ik-figuur) zijn moeder bedankt voor alle fijne dingen. In elk versje komt een andere bloem voor. Met fantasierijke illustraties in vrolijke kleuren. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Sujet
Moederdag
Titre
Mama lief alsjeblieft
Auteur
Margje Kuyper Sjoerd Kuyper
Dessinateur
Martijn Van der Linden
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Hoogland en Van Klaveren, 2014
[28] p. : ill.
ISBN
9789089671523 (hardback)

Commentaires

Rond Moederdag zijn kinderen druk bezig met het maken van een cadeautje of met het tellen van hun spaargeld om een geschenk voor mama te kopen. Mama Lief Alsjeblieft combineert de twee. Voorin het boek kan de schenker een portret van mama tekenen of plakken. Onder het portret staat: 'Voor mama, van ……………….'. Hoe het portret er ook zal uitzien, zeker is dat mama een kleurige hoed op haar hoofd heeft, die is namelijk al getekend. In de lofzang die dan volgt, krijgt mama op elke bladzijde een andere bloem aangeboden. Achter in het boek zit een stickervel met al deze bloemen. Op de bladzijde ernaast staat een vaas, of eigenlijk is het de hoge hoed van de portretpagina, met daarin enkel stelen. Het is de bedoeling dat kinderen zelf de bloemen op de stelen plakken en zo een ‘eigen’ boeket te vormen. Met onder meer zonnebloemen, dahlia’s en narcissen is het resultaat lekker bont. Het boeket is op de binnenkant van de omslag gedrukt en kan dus niet uit het boek gehaald worden.
Op…Lire la suite
Verzameling van elf korte versjes waarin een kind (ik-figuur) zijn moeder bedankt voor alle fijne dingen: van de lichtjes in mama's ogen tot haar eindeloze geduld, van troosten tot het knusse van samen fietsen. Als dank krijgt mama in ieder versje een andere bloem. Elk versje is geïllustreerd met een mooie, vrolijk gekleurde prent die twee pagina's beslaat. Op iedere prent staat de bloem uit het desbetreffende versje centraal. Hoewel de versjes lief en vertederend zijn, zijn het de sfeervolle, fantasierijke illustraties van illustrator Martijn van der Linden die dit boek zo bijzonder maken. Auteurs Sjoerd en Margje Kuyper schreven samen al eerder een bundel met gedichten voor o.a. volwassenen. Sjoerd Kuyper (1952) won meerdere malen de Zilveren Griffel. Hij schreef bestsellers als 'Robin' en 'Het zakmes' en maakte onlangs nog furore met 'Hotel de grote L'. Voor in dit boek kan een tekening van mama gemaakt worden. Achterin zit een stickervel* met elf bloemen die op de laatste bladzijd…Lire la suite

Suggestions