Livre
Néerlandais

Het raadsel van het bevroren spook

Margaret Mahy (auteur)

Het raadsel van het bevroren spook

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Als Sophie een hangertje omhangt, wekt ze een geest op die gevangen zit in een bevroren lichaam op de zuidpool. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
Het raadsel van het bevroren spook
Auteur
Margaret Mahy
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The riddle of the frozen phantom
Éditeur
Antwerpen: Facet, 2003
151 p.
ISBN
90-5016-376-9

Commentaires

Dit originele spook- en avonturenverhaal dat zich op Antartica afspeelt, vertrekt van een aantal simultane gebeurtenissen. Op zoek naar foto's van haar gestorven moeder vindt Sophie een ijskoud aanvoelend juweeltje in de vorm van een traan. Ze hangt het om en wekt zo de geest van kapitein Cathcardo, die zeventig jaar geleden op mysterieuze wijze met zijn schip The Riddle op Antartica verdween. In het besef dat hij zijn geheugen kwijt is, stuurt de kapitein drie hulpkreten naar Nieuw-Zeeland. Eén komt terecht bij de zuidpoolreizigster en pinguïnspecialiste Corona Wottley, die onmiddellijk haar koffers pakt. Zij wil albinopinguïns op Antartica zoeken. De andere bereikt de louche miljonair Rancid Swartley, kleinzoon van de al even louche vroegere stuurman van The Riddle. Rancid huurt onmiddellijk twee zware jongens en zet een eigen expeditie op. Zijn doel is de resterende diamanten te vinden die zijn grootvader liet liggen. De laatste hulpkreet klinkt in de droom van Sophies vader, de o…Lire la suite
Wanneer Sophie een hangertje vindt en omhangt, wekt ze een geest op die gevangen zit in een lichaam dat bevroren ligt in een ijsgrot op de zuidpool. De geest schreeuwt om hulp en er zijn drie mensen die deze schreeuw horen. Het zijn Sophies vader, een beroemde zuidpoolreiziger die al eens tevergeefs naar het bewuste wrak van het schip The Riddle zocht, de eveneens bekende zuidpoolreizigster Corona Wottley en de slechterik Rancid Swarthy die de schreeuw opvangt terwijl hij in bed ligt. Deze drie mensen gaan op zoek naar het schip The Riddle en het bevroren spook. Het bevroren spook blijkt de oude kapitein van The Riddle te zijn die korte metten maakt met Rancid. Deel uit de Schrikdraad-serie, griezelige boeken voor 10 à 12-jarigen, die een vleugje humor hebben en geschreven zijn door diverse auteurs. Het is opgebouwd uit 29 veelal zeer korte hoofdstukken. De ontknoping is spannend en behoorlijk verrassend. Het middenstuk is echter nogal langdradig en wijd uitgesponnen. Geschikt voor le…Lire la suite

À propos de Margaret Mahy

CC BY-SA 3.0 nz - Image by Original photograph by Kathryn Lynskey. Digitally altered by TimofKingsland.

Margaret Mahy (née le 21 mars 1936 à Whakatane et morte le 23 juillet 2012 à Christchurch) est une femme de lettres néo-zélandaise, auteure de littérature d'enfance et de jeunesse. Elle a reçu en 1982 et 1984 la médaille Carnegie, et en 2006 le prix Hans Christian Andersen.

Œuvres traduites

  • Plus ils sont gros (The Boy Who was Followed Home, 1975), illustré par Steven Kellogg, Lotus, 1980.
  • L'Enlèvement de la bibliothécaire (The Librarian and the Robbers, 1978), illustré par Quentin Blake, traduit par Marie-Raymond Farré, Gallimard Folio Cadet, 1983 ; Gallimard jeunesse, 2002.
  • Le Grand Charivari (The Great Piratical Rumbustification, 1978), illustr…En lire plus sur Wikipedia