Livre
Néerlandais

De mooiste vis van de zee

Marcus Pfister (auteur)

De mooiste vis van de zee

Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Omdat de mooiste vis van de zee al zijn schatten voor zichzelf wil houden, vinden de andere vissen hem niet aardig. Hardkartonnen prentenboek met waterverfillustraties waarop glitterende hologrammen zijn aangebracht. Vanaf ca. 2 jaar.
Sujet supplémentaire
buitenstaanders
Titre
De mooiste vis van de zee
Auteur
Marcus Pfister
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Der Regenbogenfisch
Édition
4
Éditeur
Rijswijk: De Vier Windstreken, 2011 | Autres éditions
[14] p. : ill.
Note
Kartonboek Vertaling gebaseerd op de Engelse publicatie The rainbow fish
ISBN
9789055798858 (hardback)

Commentaires

Uitgave als kartonboek van Marcus Pfisters eerste boek over "de mooiste vis". Wie dit boek vastneemt en vergelijkt met de vele verhalen die later nog over de mooiste vis geschreven zijn, beseft opnieuw dat dit eerste verhaal echt heel sterk is. Zonder ook maar een greintje moraliserend over te komen of prekerig of boodschapperig te worden, slaagt dit verhaal erin waarden mee te geven. En dat is bij de vervolgverhalen wel anders. Het boekje is helder en doorleefd geschreven.

De "mooiste vis" is erg knap, wordt alom bewonderd en krijgt pretentie. Hij gaat hoe langer hoe meer in de fout in zijn relatie tegenover andere vissen en verliest hun vriendschap. Hij voelt zich daar niet goed bij en gaat hulp zoeken bij een zeester die hem doorverwijst naar de wijze van de zee, de Octopus. De Octopus maakt niet veel woorden vuil aan de vis maar hij raakt wel de kern van de zaak. Wanneer de mooiste vis doet wat hij zegt, wordt hij opnieuw gelukkig. De glitterschubben van de vis spreken de…Lire la suite
Regenboog is de mooiste vis in de zee. Zijn schubben zijn bezaaid met zilveren glitters. Hij is trots en ijdel en wil niemand een van zijn schubben geven. Daarom wil niemand met hem spelen. Regenboog voelt zich eenzaam en vraagt raad aan de inktvis. Deze zegt dat hij elke vis een van zijn glinsterschubben moet geven. Regenboog volgt zijn advies op en dan verandert er iets. Iedereen vindt hem opeens aardig en wil graag met hem spelen. Pas nu is hij echt gelukkig! Deze uitgave is een verkorte versie van het eerder verschenen gelijknamige prentenboek. De tekst is ingekort en hier en daar wat vereenvoudigd. Ook zijn enkele illustraties weggelaten. Het verhaal is simpel, goed te begrijpen en aangepast aan de beoogde leeftijdsgroep. De veelzeggende waterverftekeningen zijn hoofdzakelijk uitgevoerd in blauw-groen-paarse tinten. De zilveren schubben zijn ook écht zilverkleurig. De thema's vriendschap, trots en ijdelheid zijn aan de hand van dit boek goed bespreekbaar te maken bij wat oudere k…Lire la suite

De mooiste vis van de zee

Dit is een grote kartonuitvoering van het eerder verschenen verhaal over de mooiste vis die weigert om ook maar één van zijn blinkende schubben aan de andere vissen te geven. Hij wint er niets mee en wordt er alleen maar eenzamer van. Tot hij ontdekt dat hij alleen maar te winnen heeft als hij van zijn schoonheid meedeelt aan de andere vissen. De prenten zijn heel kleurrijk maar ik vind het verhaal te moraliserend. Het is echter goed te gebruiken in lessen godsdienst of zedenleer en in vieringen met als thema: delen met anderen.

À propos de Marcus Pfister

Superman est un super-héros de bande dessinée américaine appartenant au monde imaginaire de l’Univers DC. Ce personnage est considéré comme une icône culturelle américaine,,,.

Créé en janvier 1933 par le scénariste américain Jerry Siegel et le dessinateur canadien Joe Shuster alors qu’ils habitaient tous deux à Cleveland, le personnage fut vendu à Detective Comics. Il apparaît pour la première fois dans un Action Comics en juin 1938. Le personnage est ensuite repris dans plusieurs pièces radiophoniques, émissions de télévision, films, comic strips et jeux vidéo. Au vu du succès et de la notoriété de ses aventures, Superman est essentiel dans la création d’un genre propre aux super-héros.

L’apparence du personnage est particulièrement iconique : un costume composé d’un justaucor…En lire plus sur Wikipedia