Livre
Néerlandais

Arenden

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Aan de hand van veel kleurenfoto's komen onder meer de soorten, kenmerken, levenscyclus van en de bedreigingen voor de arend aan de orde. Vanaf ca. 11 jaar.
Sujet
Arenden
Titre
Arenden
Auteur
Marc Tyler Nobleman
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Eagles
Éditeur
Etten-Leur: Corona, 2009
48 p. : ill.
ISBN
9789055663170

Commentaires

In de serie 'Dierenfamilies' heeft dit deel arenden als onderwerp; onderling verschillen de delen in onder meer lay-out en doelgroep. In deze uitgave vormen de mooie, paginagrote kleurenfoto's de grootste aantrekkingskracht voor kinderen. In het inleidende hoofdstuk maakt de lezer kennis met dit dier. In de volgende vier hoofdstukken wordt uitleg gegeven over onder meer de verschillende soorten, de kenmerken, de levenscyclus en bedreigingen door de mens. Volle bladspiegel; het lettertype is in verhouding tot het formaat van het boek wat groot. Het taalgebruik is niet echt aangepast aan jonge lezers. Gelukkig zijn er voor de ontsluiting van het boek een register, verklarende woordenlijst en websiteverwijzing aanwezig. Een boeiend, zeer informatief boek over een bekende diersoort. Geschikt als eerste kennismaking, ook voor spreekbeurten en werkstukken. Gelijktijdig verschijnen nog vijf andere delen in deze serie*. Vanaf ca. 11 jaar.

Arenden

In dit informatieve natuurboek lees je alles wat je moet weten over arenden. Zo lees je over de levenscyclus van de arend en waar hij het meeste voorkomt. Heel belangrijk is dat de arend een bedreigde en uitstervende diersoort is. Je kan lezen wat er aan gedaan wordt om hem te beschermen. Achteraan in het boek vind je een verklarende woordenlijst en websites waar je informatie specifiek per 'arendsoort' kan vinden. 'Dierenfamilies' is een serie waarin reeds 36 soorten dieren werden bestudeerd. De illustraties zijn haarscherpe foto's. De teksten zijn niet louter onderschriften bij de foto's zoals vaak in dergelijke series. Het tekstgedeelte is zelfs vrij omvangrijk maar door het vertellend karakter ervan gaat het niet vervelen en blijft de informatie goed te begrijpen. Een interessante serie voor dierenliefhebbers.