Livre
Néerlandais

Nikki Nikkel

Marc De Bel (auteur), Harmen van Straaten (dessinateur)
Public cible:
9-11 ans et plus
Nikki Nikkel vermaakt zich in de vakantie op haar eigen manier: ze vecht met jongens, rijdt op een motorfiets en doet ook nog mee aan een talentenjacht. Vanaf ca. 9 jaar.
Sujet
Milieu
Titre
Nikki Nikkel / Marc de Bel ; met tek. van Harmen van Straaten
Auteur
Marc De Bel
Dessinateur
Harmen van Straaten 1958-
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Tingel, 2004
137 p. : ill.
ISBN
90-77060-25-1 9789077060254

Commentaires

Wat meteen opvalt in de schriftuur van Marc De Bel (geb. 1954) is zijn bijzondere aandacht voor zwakkeren in de maatschappij: onvoorwaardelijk kiest de auteur partij voor het kind, het dier of de natuur. De kinderen in De Bels boeken vormen vaak het doelwit van pesterijen of doen het allesbehalve goed op school (bv. Stuffie in het gelijknamige boek of Alexander in De kracht van Ajajatsoe). In de fantastische wereld van De Bels boeken krijgen ze echter een glansrol toebedeeld. Tegenover de doortastende hoofdpersonages, die sympathie opwekken bij de lezer, plaatst De Bel de volwassenen. Zij worden opgedeeld in twee categorieën: ofwel vertegenwoordigen ze gezag en zijn ze kwaadaardig, ofwel zijn het fantasten en dromers die enig respijt krijgen. Zo wordt de naïeve maar goedaardige oom Harry in De knetterkwabmachine door de kinderen Timmy en Hanne als een held aanbeden, terwijl hun moeder spreekt over een "idioot" en een "straatkat". Ook volwassenen die handelen op het nivea…Lire la suite
Nikki Renders, bijgenaamd Nikki Nikkel, ± 10 jaar oud, vindt 'loltrappen' zo ongeveer het belangrijkste in haar leven. Ze heeft vrienden en vijanden, is zeer ondernemend en beleeft van alles. Het boek bestaat uit drie delen, die drie dagen beschrijven: 22 juni, 3 en 7 augustus. Het nogal opgeklopte verhaal, gekoppeld aan irritant woordgebruik, doet je de lol snel vergaan. Deze druk is voorzien van nieuwe zwartwittekeningen van Harmen van Straaten, die ook voor de nieuwe omslagtekening tekent. Gebonden editie. Vanaf ca. 9 jaar.

Suggestions