Livre
Néerlandais

Boeboeknatuurboek. Herfst

Marc De Bel (auteur), Bert Dhondt (collaborateur), Steven Dhondt (dessinateur)
Na verhalen over de Boeboeks, zogenaamde aardwezentjes, wordt informatie gegeven over de natuur in de herfst. Met gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
Boeboeknatuurboek. Herfst / Marc de Bel ; met tek. van Steven Dhondt ; met de natuurkennis van Bert Dhondt
Auteur
Marc De Bel
Collaborateur
Bert Dhondt
Dessinateur
Steven Dhondt 1974-
Langue
Néerlandais
Éditeur
[Hasselt]: Tingel, 2004
[76] p. : ill.
ISBN
90-77060-16-2

Commentaires

Dit boek is het eerste deel van een serie van vier, die allemaal een jaargetijde als onderwerp hebben. Steeds wordt na een inleidend verhaal over de Boeboeks, zogenaamde aardwezentjes die in de boeken van Marc de Bel regelmatig voorkomen, allerlei informatie gegeven over de flora en de fauna die tot de herfst behoren. Verder staan er in dit boek veel spelletjes, doe- en knutseltips en recepten die door de kinderen zelf te maken zijn. Het boek (ruim A4-formaat) is rijk geïllustreerd met mooie kleurrijke tekeningen; deze ondersteunen de tekst echter nauwelijks. Als projectmateriaal over de herfst heeft dit boek zeker een functie. Wanneer je ervanuit gaat dat je veel informatie kunt vinden over dit item, kom je enigszins bedrogen uit, want die is ondergeschikt gemaakt aan het geheel. Vanaf ca. 10 jaar. Paginanummering ontbreekt.

Herfst

De Boeboeks zijn kleine wezentjes, ongeveer een vuist hoog, die in de herfst heel wat werk en spelpret hebben. Net als de dieren dienen zij een wintervoorraad aan te leggen. Ze kennen de natuur in het Grote Biezebos als hun broekzak. Vallende bladeren, noten, zwammen, bessen … Alles geeft zijn geheim prijs aan die rare vriendelijke wezentjes met hun menselijke trekjes. ‘Herfst’ is één deel van vier boeken die elk handelen over één seizoen. Het boek krioelt van weetjes, spelletjes, doe- en knutseltips en recepten. De overdaad aan informatie maakt het lezen niet altijd eenvoudig. De vaak interessante gegevens bezwijken onder de hoeveelheid ervan. Doorheen deze structuur loopt het verhaal van de Boeboeks als een soort tweede rode draad. Echt boeien kan het echter nergens. Het boek leent zich niet om in één ruk uit te lezen. Beetje bij beetje is het beter te verwerken, hoewel je ook dan al een heel gedreven lezer moet zijn om je interesse niet halverwege te verliezen. De illustraties zijn…Lire la suite