Livre
Néerlandais
In een steeds verslechterend politiek klimaat tussen Amerika en China zoekt Jack Ryan naar een Chinese man die verdacht wordt van terrorisme, maar ook de spil in een netwerk van kinderprostitutie lijkt te zijn.
Titre
In zijn macht
Auteur
Marc Cameron
Antécédent bibliographique
Tom Clancy
Traducteur
Saskia Peterzon-Kotte
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Power and empire
Éditeur
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2019
480 p.
Note
Geïnspireerd op het personage Jack Ryan uit de thrillers van Tom Clancy
ISBN
9789400510739 (paperback)

Commentaires

Na het overlijden van Tom Clancy in 2013 is de Jack Ryan-thrillerreeks verder gezet door andere auteurs. Dit deel is geschreven door Marc Cameron. Zoals altijd volgt het boek meerdere verhaallijnen. President Jack Ryan bereidt zich voor op een topontmoeting met de Chinese president Zhao. De Chinezen claimen rechten op de scheepsroutes in de Zuid-Chinese zee. Een Chinees containerschip ontploft en zinkt voor de Amerikaans kust. En wat later dreigt een Amerikaans spionageschip in handen van de Chinezen te vallen. Zorgen voor President Ryan. Intussen probeert Jack Ryan Jr. een netwerk van seksslavernij met kinderen uit te schakelen. De vondst van een USB-stick maakt duidelijk dat er een verband is tussen die verschillende zaken. Het team van Campus waarvoor Jack Jr. werkt moet op zoek naar het brein dat de wereldvrede bedreigt. Ook deze Jack Ryan-thriller is een actiethriller met veel plotwendingen en een flinke dosis geweld als hoofdingrediënten. De liefhebber van het genre zal genieten…Lire la suite

À propos de Marc Cameron

Marc Cameron, né en 1961 au Texas, est une romancier américain, auteur de roman policier, de thriller, de roman d'espionnage, de techno-thriller et de roman de guerre.

Biographie

Marc Cameron est diplômé de Weatherford High School en 1980. Il travaille pendant 29 ans en tant qu'officier de police. Au début de 1991, il devient membre du United States Marshals Service, spécialisé dans la protection des personnalités, et gravi les échelons jusqu'à sa retraite définitive en tant que chef du district de l'Alaska en 2011.

En 2011, Il publie son premier roman, National Security, premier volume d'une série consacrée à Jericho Quinn, agent spécial travaillant pour une agence secrète de lutte contre le terrorisme international. Deux des romans de cette série seront nommés pour des prix littéraires, Day Zero pour le prix Thriller 2016 du meilleur livre de poche original et Brute Force pour le prix Barry 2016…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions