Livre
Néerlandais

De vrouw die door het vuur ging

Manda Scott (auteur), Maaike Bijnsdorp (traducteur), Lucie Schaap (traducteur)
In 2014 is de stad Orléans in de ban van een reeks aangestoken branden, met als enige aanwijzing: Jeanne d'Arc. Zes eeuwen terug in de tijd, in 1429, proberen mensen Jeanne d'Arc te ontmaskeren.
Titre
De vrouw die door het vuur ging
Auteur
Manda Scott
Traducteur
Maaike Bijnsdorp Lucie Schaap
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Into the fire
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, © 2016
508 p.
ISBN
9789022573747 (paperback)

Commentaires

In 2014 is de Franse stad Orléans in de ban van de verkiezingen en een reeks aangestoken branden. Rechercheur Ines Picaut onderzoekt de branden en stuit op een verbrand lijk. In het lichaam vinden ze een usb-stick met een onbreekbare code. Haar enige aanwijzing: Jeanne d’Arc. Zes eeuwen terug in de tijd, in 1429, woedt de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland. Tomas Rustbeard is in Frankrijk geïnfiltreerd in het gezelschap van Jeanne d'Arc, met als doel haar te ontmaskeren. Maar hoe beter hij haar leert kennen des te lastiger dit voor hem wordt. De hoofdstukken wisselen tussen deze twee situaties en tijdperken. Met twee kaarten voorin, de historische achtergrond, romances en spanning is de roman rijk van inhoud en taal. Het verhaal is onderhoudend en vlot om te lezen, een echte pageturner. De Schotse auteur (1962) schreef meer historische fictie.

À propos de Manda Scott

CC BY-SA 3.0 - Image by Deborah McGovern

Manda Scott est une écrivaine britannique.

Biographie

Née en 1962, elle a grandi en Écosse à Glasgow. Vétérinaire de profession - elle a suivi ses études à l'école vétérinaire de l'Université de Glasgow - elle est principalement connue en tant qu'auteure de romans policiers.

Son premier roman, Hen's Teeth (Les Dents de la poule), a été retenu pour le Orange Prize en 1997. Son troisième roman, Stronger than Death (Plus fort que la mort), a reçu le prix d'Angleterre pour la littérature et son quatrième, No Good Deed (Aucun bon contrat), a été nommé dans la catégorie du meilleur roman du prestigieux Edgard Awards en 2003. Les romans de la série "La Reine celte" sont ses premiers romans historiques. Elle réside actuellement en Angleterre, dans le Shropshire.

Œuvre

Romans

En lire plus sur Wikipedia