Nadat Dan en zijn vriendin Jody zich ontfermd hebben over de drie geadopteerde kinderen van Dan's overleden broer bemerken ze dat er paranormale gebeurtenissen plaatsvinden in hun huis.
Titre
Scary movie 5
Directeur
Malcolm D. Lee
Compositeur
James L. Venable
Acteur
Simon Rex Ashley Tisdale
Langue
Anglais
Éditeur
E One, 2013
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2013
Durée
ca. 85 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045237639

Commentaires

Horrorkomedie uit 2013 van Malcolm D. Lee (Soul men). Dan en zijn vriendin Jody ontfermen zich over de drie geadopteerde kinderen van Dan's overleden broer. Ze bemerken al gauw dat er iets vreemds aan de hand is met de kinderen en dat er paranormale gebeurtenissen plaatsvinden in hun huis. Een ingehuurde 'droomextractor' moet een oplossing bieden. In de hoofdrollen Ashley Tisdale (High school musical) en Simon Rex, diverse acteurs spelen 'zichzelf', onder meer Lindsay Lohan, Charlie Sheen en Mike Tyson. De eerste 'Scary movie' dateert uit 2000, evenals de voorgaande delen parodieert dit deel een groot aantal (horror)films, deze keer onder meer Paranormal activity, Mama, Black swan, Inception, Project X, Rise of the planet of the apes en The cabin in the woods. De film is kritisch ontvangen. Anton Slotboom (Algemeen Dagblad 2-5-'13) geeft 2 (van 5) sterren voor een 'flauwe film', met een 'flinterdun verhaaltje' en 'zeer weinig geslaagde grappen'.

À propos de Malcolm D. Lee

Malcolm D. Lee, né le 11 janvier 1970 dans le Queens (New York, États-Unis), est un réalisateur, scénariste et producteur américain. Il est connu pour avoir réalisé la saga Le Mariage de l'année (1999) et sa suite The Best Man Holiday (2013), Le Retour de Roscoe Jenkins (2008), Scary Movie 5 (2013), Barbershop 3 (2016) et de Girls Trip, qui parait en 2017.

Malcolm Lee est le cousin du réalisateur Spike Lee.

Biographie

Filmographie

Cinéma

  • 1999 : Le Mariage de l'année
  • 2002 : Undercover Brother : Un agent très secret
  • 2005 : La Fièvre du roller
  • 2008 : Le Retour de Roscoe Jenkins
  • 2008 : Soul Men
  • 2013 : …En lire plus sur Wikipedia