Livre
Néerlandais
Een familiecruise naar Midden-Amerika neemt een dramatische wending als zes kinderen bij een uitstapje aan wal vermist worden.
Titre
Blijf rustig
Auteur
Maile Meloy
Traducteur
Fons Oltheten
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Do not become alarmed
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2017
318 p.
ISBN
9789024576944 (paperback)

Commentaires

Twee Amerikaanse vriendinnen gaan met man en kinderen een cruise maken naar Midden-Amerika. Aan boord maken ze kennis met een welgestelde Argentijnse familie met twee kinderen. Alle jongelui vermaken zich in de Kids' Club terwijl hun ouders zich elders ontspannen. Maar de verveling slaat toe en om toch een 'avontuur' te beleven gaan de moeders met hen en een lokale gids een uitstapje maken, terwijl de vaders (ook aan wal) golf spelen. Het gaat fout als de vrouwen op het strand in slaap vallen en de zes kinderen (van 6-16 jaar) door de rivier het binnenland in drijven. Ze zijn niet echt verdwaald maar andere personages verschijnen op het toneel die hun kwaad willen doen en ze raken steeds verder weg van hun ouders. Het verhaal gaat nu steeds meer over de kinderen; hoe steunen ze elkaar, wie neemt de leiding? De ouders, die hun goede leven als vanzelfsprekend beschouwden, voeren nu hun eigen strijd in een gebied waar dagelijks ontvoeringen plaatsvinden. De dramatische gebeurtenissen wor…Lire la suite

À propos de Maile Meloy

Maile Meloy est une écrivaine américaine, née le 1er janvier 1972 à Helena, dans le Montana.

Biographie

Élevée dans sa ville natale d'Helena, dans le Montana, Maile Meloy obtient en 1994 un baccalauréat de l'université Harvard, puis une maîtrise de l’université de Californie à Irvine.

Son premier recueil de nouvelles, Half in Love, paru en 2002, remporte l'année suivante le prix PEN/Malamud (en). Elle reçoit une bourse Guggenheim en 2004.

Plusieurs de ses nouvelles ont été publiées dans les pages du New Yorker . Elle contribue fréquemment au New York Times.

Elle vit à Los Angeles.

Œuvre

Romans

En lire plus sur Wikipedia