Livre
Néerlandais

Alles wat rijdt, rolt, vaart en vliegt

Magali Clavelet (dessinateur), Marieke Hoogland (traducteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Allerlei rijdende, varende en vliegende voertuigen worden getoond, die terug te vinden zijn in de bijbehorende zoekplaat. Met illustraties in kleur. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.
Titre
Alles wat rijdt, rolt, vaart en vliegt
Dessinateur
Magali Clavelet
Traducteur
Marieke Hoogland
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Mes premiers transports à découvrir
Éditeur
Haarlem: Holland, 2015
[28] p. : ill.
ISBN
9789025113049 (hardback)

Commentaires

Groot hardkartonnen aanwijsprentenboek met ronde hoeken, waarin een diversiteit aan transportmiddelen, ingezet door hulpdiensten, bij beroepsuitoefening, openbaar vervoer en gebruikt bij vrijetijdsbesteding en sport, op kleurrijke, kindvriendelijke wijze verbeeld wordt. De transportmiddelen zijn op grond van overeenkomstige doelen en functies geordend binnen negen thema's. Ook is er aandacht voor bv. bekendste vervoermiddel van enkele landen, enige futuristische transportmiddelen en voertuigen uit het verleden. Aan elk thema zijn twee naast elkaar liggende bladzijden gewijd. Boven aan elke linkerpagina staat het verbeelde thema vermeld met eronder zeven tot twaalf benoemde voertuigen, die ook te vinden zijn op de zoekplaat van het betreffende thema ernaast. Op het voorschutblad staat een aansporing om ook de negen hierop afgebeelde en benoemde figuren te ontdekken op alle grote zoekplaten. Meerdere gebezigde termen kunnen bij de doelgroep nog niet bekend zijn, zoals telescooplader, pa…Lire la suite

Alles wat rijdt, rolt, vaart en vliegt

Groot kartonnen prentenboek vol actie voor kinderen die gek zijn van voertuigen. Voertuigen uit alle windstreken komen aan bod. Maar eerst auto's, graafmachines, vliegtuigen, treinen, brandweer- en politieauto's, boten ... Je ontdekt voertuigen van vroeger; het vervoer in de toekomst is echt spectaculair. Samen bekijken, benoemen en aanwijzen is de boodschap. Speurneuzen zullen een aantal figuren ontdekken die telkens terugkeren. De afzonderlijke vervoermiddelen op de linkerpagina's kan je terugzoeken op de grote prenten rechts. Sommige woorden (limousine, camper, tandem, telescooplader, de zodiac, de feloek, de magneetzweeftrein) zijn natuurlijk moeilijk voor de allerkleinsten. Beschouw het maar als een meegroeiboek: naargelang de interesse en de leeftijd van het kind kan je er andere dingen mee doen. De tekeningen ogen nogal banaal en de voertuigen zijn zonder veel perspectief bij elkaar geplaatst.