Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De spiegel van het meer

Maeve Binchy (auteur)
Een jonge vrouw, die verdwenen is en van wie men aanneemt dat ze verdronken is, duikt op in Londen met de man die ze liefheeft.
Extra subject
Streek- en familieromans
Titre
De spiegel van het meer
Auteur
Maeve Binchy
Langue
Néerlandais
Titre original
The glass lake
Éditeur
Houten: Van Reemst, 2002
576 p.
ISBN
90-410-0054-2

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Commentaires

Het boeiende relaas van de relatie tussen een moeder en haar dochter. Het verhaal, dat speelt in een Iers dorpje, begint in 1952. De moeder 'verdwijnt', zwanger, spoorloos uit het gezin en Ierland. De dochter verbrandt de achtergelaten brief, zodat het geen zelfmoord lijkt, en neemt zich voor de zelfstandigheid, die haar moeder voorstond, na te streven. Later ontwikkelt zich een correspondentie tussen moeder en dochter, waaruit grote gehechtheid en levenswijsheid spreken. Het komt nog tot teleurstellingen, schokkende gebeurtenissen en ontmoetingen tussen de twee vrouwen die in dit epische verhaal centraal staan. De schrijfster schildert ook het leven op het Ierse platteland in die tijd in al zijn bontheid. Zij publiceert bestsellers sinds 1987 en is verbonden aan The Irish Times. Het omvangrijke werk heeft ondanks trekken van een familie- en streekroman een feministische inslag. Spannend en vol kleur tot de laatste bladzijde. Paperback; volle bladspiegel, kleine druk.

À propos de Maeve Binchy

CC-BY-SA-3.0 - Image by Original téléversé par Jon Kay sur Wikipédia anglais.

Maeve Binchy, née le 28 mai 1939 à Dalkey, en Irlande et morte le 30 juillet 2012, est une romancière et chroniqueuse irlandaise.

Biographie

Elle naît le 28 mai 1939 à Dalkey, dans le comté de Dublin.

Après des études à l'université de Dublin, elle travaille dans l'enseignement comme professeur d'Histoire. Parallèlement, elle écrit des textes pendant ses vacances d'été. En 1969, une de ses histoires est publiée dans le journal The Irish Times. Maeve commence une activité de correspondante et part s'installer à Londres. C'est là qu'elle rencontre son mari, Gordon Snell, présentateur de la BBC et auteur de livres pour enfants. Maeve décide alor…En lire plus sur Wikipedia