Livre
Néerlandais

Van suikerbomen tot sneeuwhelden

Mack (auteur)

Van suikerbomen tot sneeuwhelden

Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Foto’s, tekeningen en weetjes over dieren en de natuur in de winter. Waar komt sneeuw vandaan? Wat gebeurt er met het water? Welke planten en dieren houden van de winter en welke juist niet.
Sujet
Winter
Titre
Van suikerbomen tot sneeuwhelden
Auteur
Mack
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2011
[26] p. : ill.
ISBN
9789044816501 (hardback)

Commentaires

Uitgeverij Clavis startte een reeks informatieve boeken voor kinderen vanaf drie jaar, waarin vooral de natuur aan bod komt. In dit winterboek leer je iets over de fenomenen sneeuw en ijs, over winterse bomen, bloemen, groenten en over enkele dieren en hun manier om de winter door te komen. Die inhoud is goed aangepast aan de leeftijdsgroep. Mack bespreekt de onderwerpen met een eenvoudige woordenschat, voorzien van een vleugje emotie. Dat lees je bijvoorbeeld in de zin 'Daarom kan de sneeuw lekker lang blijven liggen!'. Elk onderwerp krijgt evenveel aandacht, en dat telkens op dezelfde manier: een spread wordt steeds in vier delen verdeeld. Er zijn foto's, aangevuld met enkele tekeningetjes en een begeleidend of verduidelijkend tekstje. Elke spread heeft ongeveer zes lijnen hoofdtekst en rechts staat altijd een spelletje. De moeilijkheidsgraad werd bewust laag gehouden, gezien voor de doelgroep een gerichte kijk- of telopdracht voldoende uitdagend is.
Het gebruikte beeldmateriaa…Lire la suite
Mooi vormgegeven informatief prentenboek met twee afgeronde hoeken, waarin voor peuters en kleuters verschillende aspecten van de winter worden belicht. De verschillende onderwerpen die, met fantasievolle namen, aan de orde komen zijn: sneeuw, ijs, bomen, groenten, bloemen, vogels en andere dieren in de winter. Elk onderwerp bevat een dubbele pagina. Op de linkerpagina is steeds een grote duidelijke kleurenfoto afgedrukt, die doorloopt tot op de rand van de pagina. Daaronder wordt in duidelijke letter op witte ondergrond korte informatie gegeven over het onderwerp, waarbij enkele trefwoorden vetgedrukt zijn. De tekst (om voor te lezen) is afgestemd op de doelgroep en bevat geen moeilijke woorden. De rechterpagina bevat eveneens een foto, maar deze is geïntegreerd in een grappige tekening, met nog enkele zinnen tekst. Onder aan de rechterpagina staat steeds een eenvoudige zoekvraag afgedrukt (bv 'Welk bloempje is een sneeuwklokje?' of 'Welke boom hoort bij de winter?'). In dezelfde opz…Lire la suite

Van suikerbomen tot sneeuwhelden

In de serie '4 seizoenen' komt dit keer de winter aan bod. In het boekje 'Van suikerbomen tot sneeuwhelden' worden de voornaamste eigenschappen van de winter kort en bondig belicht. Op de linkerpagina telkens een echt winterfenomeen, zoals sneeuwstorm of ijspaleizen, met een kort informatief tekstje. Op de rechterpagina telkens een kleine zoekopdracht op maat van de jonge lezers, soms misschien zelfs een beetje te eenvoudig.
Dit boek combineert, net zoals bij de andere boeken van Mack het geval is, fotografie en eenvoudige illustraties. De titels verbergen grappige woordspelletjes die vooral voor volwassenen leuk zijn. Een leuk en nuttig overzicht voor al wie van het winterseizoen houdt!

À propos de Mack

Mack peut faire référence à :

Personnalités

Mack est un nom de famille notamment porté par :

 • Allison Mack (1982-), actrice germano-américaine ;
 • Brice Mack (1917-2008), réalisateur et dessinateur de décor américain ;
 • Charles Emmett Mack (1900-1927), acteur américain ;
 • Christy Mack (1991-), actrice pornographique américaine.
 • Connie Mack (1862-1956), joueur de baseball américain.
 • Connie Mack III (1940-), homme politique américain.
 • Connie Mack IV (1967-), homme politique américain.
 • Craig Mack (1971-2018), rappeur américain.
 • David Mack (1961-), policier et criminel américain.
 • David W. Mack (1972-), scénariste et dessinateur de comics américain.
 • Franz Mack (1921-2010), chef d'entreprise allemand.
 • George Mack (1899-1963), ornithologue et collectionneur australien.
 • Hei…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions