Livre
Néerlandais

Het dikke boerderijboek

Mack (auteur)

Het dikke boerderijboek

Public cible:
3-5 ans et plus
Welke dieren kom je tegen op de boerderij? En welke producten komen er vandaan? Allerlei weetjes over de boerderij, met kleurenfoto's, stripachtige tekeningen en interactieve vragen. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Boerderijen
Titre
Het dikke boerderijboek
Auteur
Mack
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2014
[76] p. : ill.
ISBN
9789044821758 (hardback)

Commentaires

Wil jij het leven op de boerderij beter leren kennen? Daar hoef je de deur niet voor uit! Dit uitgebreide informatieboek vertelt ons bijna alles over de mensen die er wonen en werken, over het lekkers dat er vandaan komt en over de dieren – groot en klein – die er wonen. Binnen vier hoofdstukken beslaan diverse subonderwerpen telkens een dubbele pagina. De geboden informatie is beknopt, eenvoudig te begrijpen en sluit goed aan bij de beoogde doelgroep. De leerzame uitgave stipt vele facetten van het boerderijleven oppervlakkig aan; geen enkel onderwerp wordt echt uitgediept. Overzichtelijke vormgeving. Korte tekstblokken worden goed ondersteund door grote kleurenfoto’s. De foto’s zijn gecombineerd met kleurige getekende illustraties, hetgeen een leuk en grappig resultaat oplevert. Elk subthema wordt afgesloten met een eenvoudige denkvraag. In de reeks ‘Wondere Wereld’ verschenen nog meer informatieboeken waaronder 'Allemaal wilde dieren' (2013) en 'De vrolijke lente'* (herdruk, 2014)…Lire la suite

Het dikke boerderijboek

Grote foto’s illustreren het reilen en zeilen op een boerderij. Eerst komt de familie aan bod: de boer en boerin, die hard werken en de kinderen helpen ook al een handje. Zo wordt per hoofdstuk het leven en werken op de boerderij uitgelegd., De kleuter leert over de machines, de dieren, het lekkers dat de boerderij produceert. De lezer ziet de link tussen ons voedsel en het werk op de boerderij. Alles wordt getoond met grote heldere foto’s, waarin hier en daar een getekende details zijn toegevoegd.
Het thema wordt in vele facetten toegelicht vanuit een kleinschalige boerderij, wat zeker beter te bevatten is voor jonge kinderen dan de industriële landbouw. Alles wordt nogal droogjes verteld. De auteur heeft geprobeerd een plezierige noot toe te voegen door op elke dubbele pagina een opdracht bij een kleine tekening te geven, zoals: hoeveel aardbeitjes tel je op de taart? Maar ook de opdrachtjes intrigeren onvoldoende.
Dit traditionele thema is dan ook klassiek uitgewerkt.Lire la suite

À propos de Mack

Mack peut faire référence à :

Personnalités

Mack est un nom de famille notamment porté par :

 • Allison Mack (1982-), actrice germano-américaine ;
 • Brice Mack (1917-2008), réalisateur et dessinateur de décor américain ;
 • Charles Emmett Mack (1900-1927), acteur américain ;
 • Christy Mack (1991-), actrice pornographique américaine.
 • Connie Mack (1862-1956), joueur de baseball américain.
 • Connie Mack III (1940-), homme politique américain.
 • Connie Mack IV (1967-), homme politique américain.
 • Craig Mack (1971-2018), rappeur américain.
 • David Mack (1961-), policier et criminel américain.
 • David W. Mack (1972-), scénariste et dessinateur de comics américain.
 • Franz Mack (1921-2010), chef d'entreprise allemand.
 • George Mack (1899-1963), ornithologue et collectionneur australien.
 • Hei…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions