Livre
Néerlandais

Goed wassen Pip

Mack (auteur)

Goed wassen Pip

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Vogeltje Pip is vies geworden omdat hij in de modder heeft gespeeld. Allerlei dieren vertellen hem hoe hij zich het beste kan wassen. Vierkant, hardkartonnen prentenboekje met kleurenfoto's van de dieren en tekeningen van Pip. Vanaf ca. 1 jaar.
Sujet
Hygiëne, Dieren
Titre
Goed wassen Pip
Auteur
Mack
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2010
[10] p. : ill.
ISBN
9789044812558 (hardback)

Commentaires

In deze twee kartonboekjes leren jonge kinderen allerlei dieren en hun typische kenmerken benoemen. Samen met Pip, een vogeltje, ontdekken ze in Slaap lekker een achttal kleurrijke foto's van dieren. Pip is moe. Hij wil naar bed, maar eerst wenst hij al de dieren welterusten. In zijn afscheidgroet vermeldt Pip telkens een 'speciale eigenschap' van het dier: 'Dag vogel met je felle kleuren', 'Dag konijn met je lange oren'... Op de laatste prent ligt Pip zelf te slapen op de zachte vacht van een kat.
In Goed wassen zijn het de dieren die aan vieze Pip vertellen hoe hij weer volledig schoon kan worden: 'Goed je snavel wassen', zegt de kangoeroe. 'Goed je vleugels wassen', zegt de pinguïn. Olifant zorgt voor een volledige wasbeurt: 'Ik zal je helpen, zegt olifant. Hier is een lekkere douche, Pip.'
Via de teksten bij elke illustratie benoemen de kleintjes de dieren en hun belangrijkste kenmerken zoals de stekels van een egel, de snavel van een eendje etc. Elke zin g…Lire la suite
Vogeltje Pip is vies geworden door in de modder te spelen; daarom moet hij zich wassen. Gelukkig krijgt hij tips van andere dieren hoe en waar dat het beste kan. De dieren zijn levensecht te bewonderen op kleurenfoto's zonder omgeving op een pastelkleurige of witte achtergrond; ernaast een tekening van Pip en van de wasmogelijkheid. Dat maakt het boekje zeker bijzonder. De tekst is zeer beperkt: afgezien van de inleidende drieregelige tekst staat er steeds een enkele repeterende zin bij ieder dier in een rustige, duidelijke letter met schreef, bovenaan de pagina. De illustraties, die een of twee pagina's beslaan, zijn eenvoudig en passen bij de sfeer van het boekje. Grappig, vierkant prentenboekje met twee afgeronde hoeken om jonge kinderen vaardigheden aan te leren. Of zomaar om samen te lezen. Vanaf ca. 1 jaar.

Goed wassen Pip

Clavis heeft al langer zijn stempel gedrukt op de boekenproductie voor de jongsten onder ons. Karel en Kaatje, Anna, Fien en Milo … wie ze niet kent, heeft vast geen klein grut in huis rondlopen.
De Pip waar het in dit reeksje over gaat, is een vogelachtig wezentje dat vrolijk door de pagina’s van de kartonboekjes fladdert. (Nu ja, veel gefladder is er niet op de pagina’s te zien …) In ‘Goed wassen Pip’ is onze kleine vriend erin geslaagd zich vuil te maken door in de modder te spelen (lijkt me niet meteen een vogelbezigheid, maar dit volledig terzijde). Gelukkig komt hij in het boekje diverse beestjes tegen die hem helpen om weer zijn spierwitte zelf te worden.
Tegen een telkens verschillend gekleurde achtergrond krijgen onze peuters foto’s van dieren te zien en is Pip het enige, wellicht daarom sober getekende figuurtje. Heel jonge kinderen beleven vaak veel meer plezier aan het zien van echte afbeeldingen dan aan tekeningen; een feit waar de maker van deze boekjes duide…Lire la suite

À propos de Mack

Mack peut faire référence à :

Personnalités

Mack est un nom de famille notamment porté par :

 • Allison Mack (1982-), actrice germano-américaine.
 • Brice Mack (1917-2008), réalisateur et dessinateur de décor américain.
 • Christy Mack (1991-), actrice pornographique américaine.
 • Connie Mack (1862-1956), joueur de baseball américain.
 • Connie Mack III (1940-), homme politique américain.
 • Connie Mack IV (1967-), homme politique américain.
 • Craig Mack (1971-2018), rappeur américain.
 • David Mack (1961-), policier et criminel américain.
 • David W. Mack (1972-), scénariste et dessinateur de comics américain.
 • Franz Mack (1921-2010), chef d'entreprise allemand.
 • George Mack (1899-1963), ornithologue et collectionneur australien.
 • Heinz Mack (1931-), artiste allemand.
 • Helen Mack (1913-19…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions