Livre
Néerlandais

Renner

Maarten Jagermeester (auteur), Ellen Cornelis (dessinateur)
In de dierenartsenpraktijk van Jasmines vader komt een barones langs wier Afghaanse windhonden ziek zijn. Wanneer de barones onverwacht naar Engeland moet, nemen Jasmine en haar vrienden de zorg voor Renner en Mistral op zich. Jasmine traint Renner voor de hondenraces.
Titre
Renner
Auteur
Maarten Jagermeester
Dessinateur
Ellen Cornelis
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Antwerpen: Manteau, 2012
181 p. : ill.
ISBN
9789022327593 (hardback)

Commentaires

Als Jasmine samen met haar vriend Kjell thuiskomt, stopt er een witte Rolls Royce op de parking van de dierenkliniek, hoewel het spreekuur al is afgelopen. De auto blijkt toe te behoren aan barones De Slagmolens. Na de dood van haar man is ze uit Engeland teruggekeerd naar haar geboortedorp, het dorp van Jasmine. In de auto zitten twee Afghaanse windhonden, Renner en Mistral, die erge last hebben van diarree. Jasmines vader behandelt de honden en daarna maken Jasmine en Kjell hen weer schoon. Het valt de barones meteen op dat Jasmine heel goed in de smaak valt bij de anders zo afstandelijke Mistral. Wanneer ze een tijdje later terug naar Engeland moet vraagt ze Jasmine en haar vrienden Kjell, Saren en Kim om voor de twee Afghaanse windhonden te zorgen.
Tijdens een van hun lange wandelingen ontdekken ze een piste waar de honden heerlijk kunnen rennen. Al heel snel lopen ze daar Pieter en zijn zus Lentel tegen het lijf en zij dagen hen uit voor een wedstrijd tegen hun hazewind. En …Lire la suite
Jasmine (ik-figuur) is de dochter van een dierenarts. Het jonge tienermeisje wordt de trainster van de twee Afghaanse windhonden van barones De Slagmolens, Renner en Mistral. Boeiend jeugdboek dat zich afspeelt op oefen- en renbanen en in een dierenkliniek. Frans van Tendeloo (zelf dierenarts) schrijft onder pseudoniem de serie 'Dieren bij de dokter'*, waar dit boek deel van uitmaakt. De gedachten en gevoelens van Jasmine en haar vrienden en vriendinnen zijn inleefbaar. De situaties waarin de kinderen belanden, worden beeldend neergezet met oog voor detail en gevoel voor humor. Verrassend is dat niet alleen Jasmines vriendin verliefd wordt, maar ook de levenslustige oude barones. De indeling in hoofdstukken en het fladderzetsel verhogen de leesbaarheid. Vakjargon en Vlaamse bewoordingen zijn binnen de context te begrijpen. De eenvoudige potloodtekeningen zijn niet allemaal bij de betreffende teksten geplaatst. Onafhankelijk te lezen van de andere delen. Vanaf ca. 9 jaar.

Suggestions