Livre
Néerlandais

Mottenbal

Maarten Jagermeester (auteur), Ellen Cornelis (dessinateur)
Wanneer Jasmine en haar band optreden op een schoolfeest, ontmoeten ze muzikant Arthur Sollasi, zijn hond Mottenbal en zijn papegaai Kletskous. Tijdens een repetitie bij Tuur thuis blijken deze dieren ook over muzikaal talent te beschikken.
Titre
Mottenbal
Auteur
Maarten Jagermeester
Dessinateur
Ellen Cornelis
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Antwerpen: Manteau, 2011
187 p. : ill.
ISBN
9789022326459 (hardback)

Commentaires

Jasmines school organiseert aan het einde van het schooljaar een tuinfeest met een vrij podium. Na wat tegenstribbelen laat Jasmine zich door haar vrienden Kjell, Kim en Saren overhalen om met een bandje deel te nemen. Ze besluiten om het liedje ‘Rood’ van Marco Borsato te brengen. Al meteen vanaf het begin ontstaat er wrevel met het bandje van Wouter en zijn vrienden. Het toeval helpt een handje om Jasmine en haar vrienden in contact te brengen met een oude muzikant. Hij leeft alleen met zijn hond, Mottenbal, en zijn grijze roodstaartpapegaai, Kletskous. De oude opa Tuur zit te wachten op een operatie, maar intussen mogen ze bij hem thuis repeteren. Met veel plezier speelt hij mee en geeft hen heel wat tips zodat ze steeds beter worden. Niet alleen opa Tuur is goed, Kletskous blijkt in staat te zijn keyboard te spelen. Hoe dichter het tuinfeest nadert, hoe meer pech Jasmine en haar vrienden op hun weg tegenkomen. Ze betrappen inbrekers in het huis van opa Tuur die het duidelijk op hu…Lire la suite
In dit nieuwe deel uit de serie 'Dieren bij de dokter'*, draait alles om een talentenjacht waaraan Jasimine (ik-figuur), dochter van een dierenarts, en haar vrienden meedoen. In de aanloop hiernaartoe ondervinden zij een aantal hindernissen die ze moeten overwinnen. Dit levert grappige en spannende momenten op. Het geheel wordt nogal braaf beschreven, gezien de doelgroep. De hoofdpersonen zitten zelfs al op de middelbare school, maar van puberaal gedrag geen spoor. De schrijver is van beroep dierenarts en haalt zijn inspiratie uit de belevenissen in zijn praktijk. De zwart-witillustraties hebben een stripachtig karakter en passen bij de sfeer van het boek. Lezers waarderen de verhalen, want al tweemaal won een deel uit de serie een prijs van de Belgische Kinder- en Jeugdjury. Vanaf ca. 9 jaar.

Suggestions