Livre
Néerlandais

Eva's dochters : roman

Lynn Austin (auteur)
Vier generaties vrouwen in Amerika in de periode eind 19e tot eind 20e eeuw hebben elk hun eigen problemen en geloofsstrijd.
Extra subject
ROM
Titre
Eva's dochters : roman
Auteur
Lynn Austin
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Eve's daughters
Édition
1
Éditeur
Kampen: Voorhoeve, 2011
526 p.
ISBN
9789029797061 (paperback)

Commentaires

Wanneer Emma Bauer gaat verhuizen naar een bejaardentehuis, krijgt ze hierbij hulp van haar dochter Grace en kleindochter Suzanne. Emma heeft al snel door dat ze ruzie hebben gemaakt. Suzanne biecht op dat ze wil scheiden van Jeff en dat haar moeder haar egoïstisch vindt omdat ze daarbij niet denkt aan haar kinderen. Ze vertelt Emma dat ze haar steeds heeft bewonderd omdat zij haar dochter heeft grootgebracht zonder echtgenoot en nu wil zij haar voorbeeld volgen. Emma beseft dat het de hoogste tijd wordt om iets meer over haar ouders en haar eigen verleden te vertellen. Ze heeft steeds gezwegen maar nu vindt ze dat Grace en Suzanne moeten beseffen dat zij destijds enkele beslissingen heeft genomen die haar heel zwaar vielen.

Eva's dochters is een prachtig romantisch boek. De levenswijze van elk van de vrouwen wordt mooi beschreven en de confrontatie tussen de drie hoofdpersonen verweeft deze geschiedenissen tot één geheel. De schrijfster heeft de verbondenheid tussen elk…Lire la suite
Deze protestants-christelijke familieroman beschrijft de lotgevallen van vier generaties vrouwen van eind negentiende tot eind twintigste eeuw, met als centrale figuur de tachtigjarige Emma Bauer, dochter van een naar Amerika gevluchte Duitse predikant en zijn vrouw Louise, moeder van Grace en oma van Suzanne. In vier grote hoofdstukken vertellen de vier vrouwen in chronologische volgorde hun eigen verhaal. Hieruit komt naar voren dat Emma met een geheim leeft, een leugen over een gebeurtenis in haar huwelijk, waar ze uiteindelijk toch over kan praten. Geloof in God, hoop, liefde staan in deze roman centraal en het leren omgaan met keuzes die de individuele vrouwen zelf maakten en die hun moeders vóór hen maakten. Omvangrijke, maar vlot lezende roman met een goede karaktertekening. Zeer kleine druk.