Livre
Néerlandais

Als vuur in het ijs

Luz Gabás (auteur), Marjan Meijer (traducteur)
In de Pyreneeën worstelen twee geliefden halverwege de 19e eeuw met omstandigheden die hun liefde in de weg zitten.
Titre
Als vuur in het ijs
Auteur
Luz Gabás
Traducteur
Marjan Meijer
Langue
Néerlandais
Langue originale
Espagnol
Titre original
Como fuego en el hielo
Éditeur
Amsterdam: Wereldbibliotheek, © 2018
511 p.
ISBN
9789028427631 (paperback)

Commentaires

Het verhaal speelt zich af aan zowel de Spaanse als de Franse kant van de Pyreneeën in de periode 1843-1868. Spanje werd toen geplaagd door de eindeloze strijd tussen progressieve en reactionaire krachten. Het was ook de tijd van de romantiek en dat is in alle vezels van deze roman te voelen. De twee hoofdpersonen, Attua en Cristela, worstelen met het conflict tussen verstand en gevoel, terwijl ook hun onmogelijke liefde helemaal volgens het boekje van de romantiek is. Dat geldt ook voor het relatief geïsoleerde, exotische natuurgebied waarin het verhaal zich grotendeels afspeelt en dat steeds meer avontuurlijke Noord-Europeanen trekt. De auteurs debuutroman 'Palmeras en la nieve' (2012, vertaald als 'Palmen in de sneeuw'*) was in Spanje een enorm succes. De verfilming deed het eveneens goed. Dit is haar derde roman. Het gaat opnieuw om een historische roman waarin de liefde een grote rol speelt. En opnieuw documenteerde de schrijfster zich heel goed. Deze licht verteerbare roman bied…Lire la suite

À propos de Luz Gabás

CC BY-SA 4.0 - Image by Tonivng

Luz Gabás, née en 1968 à Monzón, est une écrivaine et romancière espagnole.

Biographie

Luz Gabás s'installe une année à San Luis Obispo en Californie, avant de déménager à Saragosse, où elle obtient une licence en philologie anglaise. Elle travaille ensuite comme professeure d'université. Pendant des années, son quotidien alterne entre l’enseignement, des recherches en littérature et linguistique, la traduction et la rédaction d'articles. Elle participe également à des projets culturels, théâtraux et cinématographiques.

Depuis 2007, elle vit et travaille à Anciles, près de la ville de Benasque, où elle se consacre principalement à l'écriture,.

Elle est engagée au sein du Parti Populaire.

Carrière littéraire

En 2012, Luz Gabás publie son premier roman in…En lire plus sur Wikipedia