Livre
Néerlandais

Veel plezier met Muis!

Lucy Cousins (auteur)

Veel plezier met Muis!

Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Muis geeft ’s morgens de boerderijdieren te eten en ontbijt daarna zelf. Dan gaat ze in bad, samen met Kora Kip. Ook spelen Muis en Kora doktertje met hun knuffel Panda, en ruimen Muis en Kees Krokodil het huis op en eten cakejes.
Contient
Sujet supplémentaire
Voorleesverhalen
Titre
Veel plezier met Muis!
Auteur
Lucy Cousins
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2011
[92] p.
ISBN
9789025859220 (hardback)

Commentaires

In de bundel Veel plezier met Muis! staan vier korte verhalen. De hoofdrol is telkens weggelegd voor Muis, over wie Lucy Cousins al een heleboel prentenboeken maakte.
In het eerste verhaal werkt Muis op de boerderij. Ze geeft de varkens eten, melkt de koe… Achteraf is het tijd om zelf ook te ontbijten. Hiervoor gebruikt ze de verse melk. Het tweede verhaal kan afzonderlijk gelezen worden, maar kan ook doorgaan voor een vervolg. Na het ontbijt gaat Muis namelijk in bad. Opeens wordt er gebeld. Kora Kip wil samen spelen, maar Muis vertelt dat ze net in bad ging. Eenmaal Muis in bad zit, wordt er opnieuw gebeld, wat een beetje vreemd is. Kora Kip is er weer. Het opnieuw aanbellen en het heen-en-weer hollen van Muis heeft niet echt een meerwaarde. De twee gaan samen in bad en hebben veel plezier.
In het derde verhaal spelen Muis en Kora Kip doktertje. Ze luisteren naar het hart van de knuffelbeer Panda, gaan na of hij koorts heeft en leggen hem in bed. Maar dan valt Muis …Lire la suite
Deze omnibus telt vier eerder afzonderlijk verschenen prentenboeken met de steeds weer vertederende Muis in de hoofdrol. In het eerste deel gaat zij na het ontwaken eerst de boerderijdieren voeren en dan zelf ontbijten, na het melken van een koe. In het tweede deel neemt ze een bad en krijgt daarbij gezelschap van vriendin Kora de Kip. In het derde boek spelen de vriendinnen samen ‘doktertje’ met de zieke Panda en loopt Muis een pijnlijke neus op door een val. Ten slotte moet natuurlijk het huis worden opgeruimd en gepoetst, waarbij ze hulp krijgt van Kees de Krokodil. Na gedane arbeid is het dan zoet rusten met een cakeje. Het grote, vierkante boek heeft paginagrote illustraties in felle, primaire kleuren en op de linkerpagina de tekst, gezet in een zeer grote, vette letter die de indruk geeft met de hand geschreven te zijn. De afbeeldingen hebben weinig details en zijn omrand met dikke lijnen. Dat alles maakt het boek geschikt om te worden voorgelezen aan peuters jarigen. Samen kijk…Lire la suite

Veel plezier met Muis!

In 'Veel plezier met Muis!' vinden we vier korte voorleesverhalen terug. In het eerste verhaal zien we hoe Muis werkt op de boerderij. Ze voert de kippen en melkt de koeien. Zo heeft ze meteen melk voor haar ontbijt.
Het tweede verhaal is een soort vervolg, want na haar ontbijt besluit Muis in bad te gaan. Maar er wordt gebeld. Kora Kip wil spelen, maar Muis zegt haar later even terug te komen. Als ze eindelijk klaar is om in bad te gaan wordt er weer gebeld. Kora Kip had de boodschap niet begrepen en rent de trap op. Samen hebben ze veel plezier in bad. In de andere twee verhalen spelen Muis en Kora doktertje met Panda, maar na al dat spelen moet er natuurlijk opgeruimd worden, en zo ontstaat er een vierde verhaal.
Het tweede verhaal is duidelijk het minste van de vier. Het is niet duidelijk waarom Muis twee keer de trappen op en af loopt om Kora Kip telkens de deur te wijzen. Ook de tekst biedt geen verklaring.
Een zoveelste aanvulling voor de Muis-serie; deze boek…Lire la suite

À propos de Lucy Cousins

Lucy Cousins, née le 10 février 1964, est une illustratrice anglaise, créatrice de Mimi la souris ("Maisy Mouse").

Notes et références

Liens externes

  • Maisy funclub site
  • Portail de la littérature d'enfance et de jeunesse
En lire plus sur Wikipedia

Suggestions