Livre
Néerlandais

Slaap lekker, Muis

Lucy Cousins (auteur)

Slaap lekker, Muis

Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Aan het eind van een mooie dag neemt Muis afscheid van haar vriendjes om naar binnen en naar bed te gaan, maar niet nadat haar vaste ritueel is uitgevoerd. Prentenboek met felgekleurde tekeningen. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Titre
Slaap lekker, Muis
Auteur
Lucy Cousins
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Sweet dreams, Maisy
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2006
[20] p. : ill.
ISBN
90-258-4962-8

Commentaires

In de reeks over Muis van Lucy Cousins moeten er sinds 2001 al zowat een vijftigtal boekjes verschenen zijn. Dat hoeft natuurlijk niet meteen te betekenen dat dit deeltje niet de moeite waard kan zijn, maar bij het doorbladeren van deze Slaap lekker, muis, valt een zekere inspiratieloosheid op, waardoor het boekje zelfs tegenover de andere Muisboeken in negatieve zin opvalt.

Het boekje voert de uit de andere delen bekende figuren op, zoals Kees, Oscar, Eddie en Kora. Op de eerste prent zien we muis spelen. De zon schijnt en het is een prachtige dag. Daarna gaat de zon uiteraard onder en neemt Muis afscheid van zijn vrienden. Ten slotte komen de maan en de sterren, en Muis gaat naar binnen en even later naar bed. De herkenbaarheid heeft hier bijna helemaal plaatsgemaakt voor banaliteit.

Het boekje is als altijd uitgegeven met een harde kartonnen kaft, waarop deze keer echter onterecht en zelfs misleidend de naam van Cousins prijkt, want uit de kleine lettertjes k…Lire la suite
In dit prentenboekje in oblongformaat ontmoeten we de immens populaire Muis; ze speelt met haar vriendjes buiten. Aan het eind van de dag, als de zon ondergaat, de maan opkomt en de sterren blinken, is het binnen warm en gezellig. Muis leest haar knuffel Panda voor en daarna gaan ze samen slapen. Daarbij hoort een bekend slaapliedje. Tevreden gaat Muis dan onder zeil. De tekst in een zeer grote, vetgedrukte letter staat afwisselend naast en in de illustraties. Dat zijn prints van animatiefilms in de bekende Cousinsstijl: weinig gedetailleerde, gestileerde prenten in felle kleuren met veel zwarte rafelige omlijningen over een dubbele pagina. Dat maakt dit boekje ook zeer geschikt voor een groepsgewijze presentatie aan peuters en kleuters om daarna wellicht gesprekjes te voeren over het voor hen soms zo moeilijke moment van gaan slapen. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Slaap lekker, Muis

In 'Slaap lekker, Muis', vind je geen flapjes of andere gebruikelijke aantrekkingspunten die de aandacht kunnen vergroten. Dit prentenboek bestaat vooral uit kleur. De vrolijke felgekleurde, zwartomlijnde figuren vormen de achtergrond van het avondritueel van Muis. Na een prachtige dag waarin er vooral werd buiten gespeeld, gaat de zon onder en is het tijd om afscheid te nemen. Zoals de bijhorende tekening ook perfect illustreert, is de lucht vol met prachtige kleuren. De heldere hemel maakt plaats voor nachttinten waarin maan en sterren verschijnen. Muis leest Panda bij het gezellige schijnsel van de lamp nog een verhaal voor en verdwijnt dan in het duister van de kamer, waar slechts een klein lampje voor verlichting zorgt. Wanneer uiteindelijk alle lichten zijn gedoofd, geven Muis en Panda zich over aan de verre lichten van de maan en sterren. Alleen de alomtegenwoordige poes duikt met heldere ogen en snorharen de nacht in. Slaap lekker, Muis is een eenvoudig verhaal waarin voor …Lire la suite

À propos de Lucy Cousins

Lucy Cousins, née le 10 février 1964, est une illustratrice anglaise, créatrice de Mimi la souris ("Maisy Mouse").

Notes et références

Liens externes

  • Maisy funclub site
  • Portail de la littérature d'enfance et de jeunesse

Suggestions