Livre
Néerlandais

Muis op de crèche

Lucy Cousins (auteur)

Muis op de crèche

Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Muis gaat voor het eerst naar de crèche. Ze heeft er veel vriendjes en doet er van alles. Oblong prentenboek met eenvoudige tekeningen in felle kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Titre
Muis op de crèche
Auteur
Lucy Cousins
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Maisy goes to Nursery
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2009
[28] p. : ill.
ISBN
9789025853488 (hardback)

Commentaires

Lucy Cousins oogst heel wat succes met haar boekjes over Muis die in allerlei situaties terechtkomt waarin jonge kinderen zich kunnen bevinden, in dit geval dus op de crèche. Muis op de crèche is een kleurrijk boekje met een aantrekkelijke kaft vol felle kleuren en eenvoudig getekende dierenfiguren. Ook binnenin vind je zwartomlijnde illustraties zonder al te veel details. Elke tekening beslaat twee bladzijden en alle personages zijn herkenbare dieren. Elke illustratie wordt vergezeld van een paar lijntjes tekst in een groot en vetgedrukt lettertype. Cousins gebruikt korte zinnen en een eenvoudig taalgebruik dat zeker verstaanbaar is voor een tweejarige peuter.
Muis op de crèche is een leuk boekje waarin op een duidelijke manier wordt beschreven hoe Muis een dagje doorbrengt in de crèche. Ze gaat er graag naartoe, want ze heeft er veel vriendjes en er is van alles te doen. Eerst schilderen en samen een koekje eten, dan volgt een toiletbezoek en daarna leest meneer de …Lire la suite
Muis gaat naar de crèche. Ze vindt het er leuk, want ze heeft er veel vriendjes en er is altijd wat te doen. Ze gaan schilderen, fruit eten, voorlezen, slapen, muziek maken en lekker buiten spelen tot het tijd is om naar huis te gaan. Deel uit de serie ‘Hoe is dat?’-boeken over Muis en haar vriendjes. Erg leuk peuterboek dat goed gebruikt kan worden ter voorbereiding op het voor het eerst naar de crèche gaan. Er wordt beschreven hoe een dag op de crèche eruit kan zien en wat je met vriendjes allemaal kunt doen. Oblong prentenboek met kleurige illustraties met zwartomlijnde figuren zonder al te veel details, doorlopend over twee pagina’s. De teksten zijn in korte zinnen, in een grote schreefloze letter boven, in en naast de illustraties gezet. Aantrekkelijk omslag. Vanaf ca. 2 jaar.

Muis op de crèche

Een kleurrijk en stimulerend prentenboek over naar de crèche gaan, waarbij de verschillende activiteiten gedurende een dag aan bod komen. Het begint met jas uitdoen en elkaar groeten, dan gaan de kinderen schilderen, ze eten een koekje en drinken sap, gaan naar toilet en wassen hun handen. Meneer Pauw leest een verhaal voor en dan gaan ze allemaal even rusten. Daarna maken ze muziek, zingen samen liedjes en spelen buiten totdat het tijd is om afscheid te nemen en weer naar huis te gaan. Kortom, het is een zeer fijne dag! De kleurrijke prenten zijn eenvoudig en duidelijk, met figuren die vet zwart omlijnd zijn in de typische, herkenbare Lucy-Cousinsstijl. Steeds dezelfde personages komen in de verschillende Muis-boeken terug. De tekst bestaat slechts uit enkele zinnen die zich gemakkelijk laten voorlezen. Het verhaal is herkenbaar voor kinderen die naar het kinderdagverblijf gaan, maar kan ook als voorbereiding dienen.


À propos de Lucy Cousins

Lucy Cousins, née le 10 février 1964, est une illustratrice anglaise, créatrice de Mimi la souris ("Maisy Mouse").

Notes et références

Liens externes

  • Maisy funclub site
  • Portail de la littérature d'enfance et de jeunesse

Suggestions