Livre
Néerlandais

Muis groot, Muis klein

Lucy Cousins (auteur)

Muis groot, Muis klein

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Muis toont op geheel eigen wijze een aantal tegenstellingen. Prentenboek met grote schilderingen in felle kleuren. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Titre
Muis groot, Muis klein
Auteur
Lucy Cousins
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Maisy big, Maisy small
Édition
2
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2008
[50] p. : ill.
ISBN
9789025851040 (hardback)

Commentaires

Alle kinderen vanaf 2,5 jaar kennen haar wel, de kleine Muis van Lucy Cousins. Kijk even om je heen in de boeken- of speelgoedwinkel en je vindt haar afbeelding op speelgoed, tasjes en servies. Ook in de meeste kleuterklasjes staat ze wel ergens klaar om de kinderen aanwijzingen te geven.

In 24 dubbele bladzijden worden in dit boekje de meest uiteenlopende tegenstellingen aangehaald. Naar kleuternormen is dit dus best een lijvig boek. Ook het grote, vierkante formaat valt op, maar de kleurrijke prenten kunnen dan ook best een groot formaat verdragen. Van een verhaal is geen sprake: iedere dubbele bladzijde houdt één tegenstelling in.

De tekst is, zoals we dat in de boeken van Muis gewoon zijn, erg eenvoudig. In zijn eenvoud heeft hij echter wel iets poëtisch, alsof geen enkel woord willekeurig gebruikt werd. Ook minder voor de hand liggende tegenstellingen worden hier heel duidelijk, zoals "Muis wollig ? Muis stekelig", "Muis kronkelig ? Muis recht" of "Muis niets ? Muis…Lire la suite
Groot vierkant prentenboek met twee afgeronde hoeken (ook de kaft) waarin allerlei tegenstellingen zijn uitgebeeld. De hoofdpersoon is Muis, behalve van de vele boeken over haar ook bekend van de televisie, die al die tegenstellingen aan den lijve ondervindt en dus alle veranderingen ondergaat die daarbij horen. Er zijn allerlei grappige details te zien op de felgekleurde dikomlijnde tekeningen zoals o.a. bij "Muis langzaam" waar zij zittend op een schildpad is afgebeeld en bij "Muis snel" op een luipaard. De tegenstellingen zijn telkens op twee naast elkaar liggende pagina's afgebeeld. De korte vetgedrukte teksten bestaan alleen uit de woorden "Muis rond, Muis vierkant", "Muis herrie, Muis stil" enz. Peuters zullen genieten van die vrolijke goedgeluimde Muis in dit originele, humoristische prentenboek. Vanaf ca. 3 jaar.

Muis groot, Muis klein

In haar gekende kleurrijke, zwartomrande stijl maakt Cousins peuters en kleuters vertrouwd met 24 paar tegenstellingen. Dat zijn niet altijd de de meest voor de hand liggende. Zo is er 'wollig' en 'stekelig', Muis met stippels en strepen en Muis 'gewoon' en 'versierd'. Dat levert leuke plaatjes op. Het boek is instructief van opzet maar de illustraties zijn zo uitnodigend dat de kindjes vanzelf de meeste tegenstellingen zullen raden. Bijzonder geschikt voor peutertuinen en kleuterscholen en voor anderstalige kinderen.


À propos de Lucy Cousins

Lucy Cousins, née le 10 février 1964, est une illustratrice anglaise, créatrice de Mimi la souris ("Maisy Mouse").

Notes et références

Liens externes

  • Maisy funclub site
  • Portail de la littérature d'enfance et de jeunesse

Suggestions