Livre
Néerlandais

Hapje voor hapje ...

Lucy Cousins (dessinateur), Annemie Berebrouckx (dessinateur), Jan Jutte (dessinateur)
Hardkartonnen prentenboekje met een korte tekst en illustraties in kleur uit diverse boeken waarin de verschillende hoofdpersonen steeds een hapje eten. Vanaf ca. 2 jaar.
Sujet
Voeding
Titre
Hapje voor hapje ... / met platen van Lucy Cousins, Annemie Berebrouckx, Jan Jutte ... [et al.]
Dessinateur
Lucy Cousins Annemie Berebrouckx Jan Jutte
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2002
[14] p. : ill.
ISBN
90-258-3492-2

Commentaires

Hapje voor hapje... is een kartonboekje, waarin de uitgeverij Leopold op een originele manier reclame maakt voor enkele bekende prentenboekfiguren uit het eigen fonds. Het boek baseert zich op het klassieke patroon waarmee generaties kinderen overal ter wereld aangespoord werden en worden om toch maar een extra hapje van hun groente- of fruitpap te eten. We krijgen een dubbelpagina met o.m. een hapje voor Muis, een hapje voor Kleine Jules, voor Tip en Olle, voor Mosje, voor Kleine Ezel, en voor Kikker. Op de laatste dubbelpagina zien we een prent met een mama die een aardbei aan een kindje geeft (uit Mijn kleine held van Ingrid Godon) en het opschrift "En een hapje voor... JOU!". Op de achterkant van het boekje kan je alle titels en uitvoerders terugvinden. Daar het stuk voor stuk om klasse-artiesten gaat, levert dit een mooi kartonboekje op, ondanks het flinterdunne verhaalgegeven. [Karin Van Camp]
Dit klein formaat hardkartonnen boekje gaat over eten.We zien achtereenvolgens Muis, Kleine Jules, Tip en Olle, Mosje, Kleine Ezel, Kikker en tenslotte een kindje, hapje voor hapje eten. De uit diverse boeken afkomstige, vrolijke in waterverf, krijt en stift uitgevoerde naïef realistische en gepersonifieerde illustraties zijn bladzijdevullend. Op de linkerpagina is het dier en/of het kind afgebeeld op een witte achtergrond. Op de rechter gekleurde pagina, zien we ditzelfde dier en/of kind, eten. De summiere, zich herhalende tekst: … een hapje eten…, is uitgevoerd in een groot lettertype en bevindt zich op de linkerpagina. Tekst en tekeningen op voor- en achterplat. Een alleraardigst boekje voor de allerkleinsten waarin het thema eten centraal staat. Geschikt voor kinderen van ca. 1,5 jaar.

À propos de Lucy Cousins

Lucy Cousins, née le 10 février 1964, est une illustratrice anglaise, créatrice de Mimi la souris ("Maisy Mouse").

Notes et références

Liens externes

  • Maisy funclub site
  • Portail de la littérature d'enfance et de jeunesse

Suggestions