Livre
Néerlandais

Dokter Muis

Lucy Cousins (auteur)
Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Dokter Muis stopt de zieke Panda in bed. Als zij zelf een ongelukje krijgt, zorgt zuster Kora voor haar. Prentenboek met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 2 jaar.
Sujet
Dieren, Dokters
Titre
Dokter Muis
Auteur
Lucy Cousins
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Doctor Maisy
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2003
[10] p. : ill.
ISBN
90-258-3762-X

Commentaires

De prentenboeken van Muis zijn bekend. De naïeve stijl waarmee de Britse Lucy Cousins haar figuurtjes tekent, gecombineerd met haar sobere, ongecompliceerde kleurenpalet wordt erg gewaardeerd door jonge kinderen. De aandacht van de lezers wordt door de eenvoud van de prenten steeds naar de juiste plaats geleid. De thema's van Cousins' boekjes sluiten nauw aan bij de leefwereld van kleuters en zijn zeer herkenbaar. De tekst werd heel eenvoudig gehouden, waardoor de lezers hun eigen ervaringen bij de belevenissen van Muis kunnen passen en vertellen.

In Goeiemorgen, Muis woont Muis op de boerderij. De dag begint met het voeden van de dieren: kippen, varkens. Daarna gaat Muis de koe melken en maakt ze voor zichzelf een lekker ontbijt klaar. Natuurlijk krijgt Kaatje kat ook wat melk van haar baasje.

In het boek Muis ruimt op is het schoonmaakdag bij Muis. Kees Krokodil komt op bezoek, maar mag de keuken niet binnen (waar de lekkere cakejes liggen...) omdat de vl…Lire la suite
Dokter Muis en Kora (kip of eend? - gepersonifieerde dieren) spelen doktertje en zuster. Dokter Muis luistert naar Panda's hart en neemt zijn temperatuur op. Zij constateert dat Panda ziek is en brengt hem naar bed. Als de dokter weer naar beneden komt, valt zij van de trap en bezeert haar neus. Zuster Kora doet dan een verband om haar neus. De paginavullende eenvoudige illustraties op diverse kleuren achtergrond zijn uitgevoerd in vrolijke kleuren acrylverf en bevinden zich telkens op de rechterbladzijde. De korte tekst in extra grote quasi-schrijf letter bevindt zich op de linkerpagina. Een pretentieloos, maar gezellig prentenboek voor peuters. Deel uit een serie*. Vanaf ca. 2 jaar.

À propos de Lucy Cousins

Lucy Cousins, née le 10 février 1964, est une illustratrice anglaise, créatrice de Mimi la souris ("Maisy Mouse").

Notes et références

Liens externes

  • Maisy funclub site
  • Portail de la littérature d'enfance et de jeunesse

Suggestions