Livre
Néerlandais

Wolvenbos

Public cible:
9-11 ans et plus
De kinderen van de familie Vlegel zijn gewend om in Spanje op vakantie te gaan; daarom vinden ze het niet leuk om te kamperen in eigen land. Dat pakt echter anders uit als ze naar 'Het Wolvenbos' gaan. Vanaf ca. 9 jaar.
Sujet
Kamperen, Wolven
Titre
Wolvenbos
Auteur
Lucrèce L'Ecluse
Langue
Néerlandais
Éditeur
Waasmunster: Abimo, 2003
111 p.
ISBN
90-59320-04-2

Commentaires

Dit boek heeft iets van drie soorten boeken die je niet zo vaak gecombineerd ziet. Het begint alleszins als een klassiek meidenboek: Lien gaat met haar ouders, broer en zus op vakantie naar een camping in eigen land. De geplande vakantie naar Spanje kan niet doorgaan omdat vader werkloos is geworden, wat van Liens kant voor het nodige (gespeelde) theater zorgt. Op de camping duiken ook de twee broers van vader met hun gezin op en dan kan de pret niet meer op. Allerlei familierituelen worden bovengehaald: de ooms houden mannendag, de tantes vrouwendag, de acht nichtjes en één neefje bouwen een vlot, er wordt een flessenrace gehouden, enz. Alles verloopt volgens strikte gewoontes en iedereen geniet er mateloos van. Gelukkig zit er af en toe een kwinkslag in de manier waarop Lucrèce L'Ecluse het vertelt. Lang blijft dit gegeven niet de focus van het boek, want algauw start een tweede verhaallijn, opgebouwd rond Sander, een jongen die op de camping rondhangt en niets loslaat over zichzelf…Lire la suite
De familie Vlegel gaat dit jaar, tot grote teleurstelling van de kinderen, niet zoals gebruikelijk met de andere Vlegel-families, naar Spanje. Hun vader is namelijk werkloos geworden. Ze gaan kamperen op de grens van België en Nederland, op een camping met de spannende naam 'het Wolvenbos'. Tot hun grote verrassing gaan de overige families toch mee, waarna er een geweldige traditionele familievakantie volgt, die op een warme, gezellige wijze wordt beschreven. Centraal staan de ontmoeting met Sander, een jongen van wie ze geen hoogte kunnen krijgen, en het dreigend gevaar dat er een wolf is gesignaleerd. Alles komt goed in dit wensvervullende verhaal met goede identificatiemogelijkheden; het is geschreven in een eenvoudige, goed lopende stijl. Aardig uitziende en gemakkelijk leesbare uitgave met een duidelijke bladspiegel en laagdrempelig voor kinderen die moeite hebben met dikke boeken. Het boek bevat één enkele zwartwitte illustratie. Vanaf ca. 9 jaar.