Livre
Néerlandais

Carpe Diem

Luc Deflo (auteur)
Dans la série:
Genre:
Rechercheur Dirk Deleu en zijn team van de Mechelse recherche moeten een gruwelijke, vijfvoudige moord oplossen in het dorp Keerbergen.
Titre
Carpe Diem
Auteur
Luc Deflo 1958-2018
Langue
Néerlandais
Éditeur
Kalmthout: Van Halewyck, 2020
271 p.
ISBN
9789463830393 (paperback)

Commentaires

In deze laatste, postuum verschenen roman van Luc Deflo (1958-2018) is het de taak van rechercheur Dirk Deleu en zijn medewerkers om een vijfvoudige moord op het landgoed Carpe Diem in het Vlaamse Keerbergen op te lossen. De slachtoffers zijn de tyrannieke André Degreef, zijn vrouw, zijn dochter en zijn twee kleinkinderen, allen op beestachtige wijze omgebracht. Alleen al het vinden van een motief (er zijn heel wat figuren die op de erfenis azen) kost veel hoofdbrekens en tevergeefse arbeid. Het is een ingewikkelde puzzel, zeker als de voornaamste verdachte dood wordt aangetroffen. Suïcide of moord? Het is weer een knap opgezette en vaak vermakelijke thriller van deze schrijver, die misschien wel de beste thrillerauteur in de Lage Landen was, met een goed uitgewerkt plot, met sterke personages, heel wat ironie en met een rijkdom aan volkse uitdrukkingen en gezegdes. Zijn vroege dood is een groot verlies.

À propos de Luc Deflo

CC BY 3.0 - Image by Filip Naudts

Luc Deflo, né le 27 février 1958 à Malines (province d'Anvers) en Belgique et mort dans la même ville le 26 novembre 2018, est un dramaturge, scénariste et romancier belge de langue flamande, spécialisé dans les thrillers.

Il travaille en outre en tant que conseiller en matière d'organisation pour le groupe financier KBC.

Biographie

Luc Deflo a déjà écrit des pièces de théâtre, des scénarios et des pièces radiophoniques lorsqu'il lit un article sur un tueur en série sévissant aux États-Unis qui lui donne l'idée de reprendre le thème dans une fiction et d'en situer l'action en Flandre. Il publie en 1999 son premier thriller, Naakte zielen (fr. Âmes nues), nommé pour le prix Hercule-Poirot, qui récompense chaque année le mei…En lire plus sur Wikipedia