Livre
Néerlandais

Nora's verdwijning

Liza Marklund (auteur), Wendy Prins (traducteur)
In een villa in een chique buitenwijk van Stockholm wordt een zakenman en voormalig parlementariër gemarteld en bewusteloos aangetroffen. Journaliste Annika Bengtzon krijgt de opdracht over de zaak te schrijven, maar hoe meer ze zich in de zaak verdiept, hoe eigenaardiger deze wordt. Wie zit hierachter en wat zijn de motieven van de dader? Maar vooral: waar is Nora, de echtgenote van het slachtoff
Titre
Nora's verdwijning
Auteur
Liza Marklund
Traducteur
Wendy Prins
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Lyckliga gatan
Édition
1
Éditeur
Breda: De Geus, 2014
440 p.
ISBN
9789044531459 (paperback)

Commentaires

In zijn villa in Solsidan, een chique buitenwijk van Stockholm, wordt politicus en zakenman Ingemar Lerberg zwaar gemarteld en bewusteloos gevonden. Zijn hond is gedood, zijn vrouw Nora lijkt spoorloos te zijn verdwenen. Annika Bengtzon, onderzoeksjournaliste bij het dagblad Kvällspressen, verdiept zich in de zaak die steeds eigenaardiger lijkt te worden. Hoofdredacteur Anders Schyman intussen wordt door een blogger belasterd. Politievrouw Nina Hoffman, net begonnen bij de Rijksrecherche, ontdekt dat Lerberg beproefde martelmethodes heeft ondergaan, later wordt er nog een man vermoord gevonden, op dezelfde wijze gemarteld. Nora is dan nog steeds niet terecht. Naast dit alles is er ook aandacht voor het privéleven van Annika. Spannende, goed geschreven misdaadroman. De Zweedse auteur (1962) maakte haar succesvolle thrillerdebuut met ‘Springstof’, waarin Annika Bengtzon werd geïntroduceerd. ‘Nora’s verdwijning’ is het tiende deel in de reeks. www.lizamarklund.com. Normale druk.

À propos de Liza Marklund

Eva Elisabeth « Liza » Marklund, née le 9 septembre 1962 à Pålmark en Suède, est une journaliste et auteur suédoise.

Son premier roman, Studio Sex (2000), a été vendu à plus d’un million d’exemplaires en Suède et traduit dans vingt pays.

Biographie

Œuvre

Les Enquêtes d'Annika Bengtzon

  1. (sv) Sprängaren, 1998, trad. Jean Renaud et Catherine Buscall (ISBN 2841145840)
  2. En lire plus sur Wikipedia