Livre
Néerlandais

Een plek onder de zon

Liza Marklund (auteur)
De nieuwe chef van onderzoeksjournaliste Annika Bengtzon stuurt haar naar de Costa del Sol voor enkele reportages zoals de moord op een Zweedse hockeyster, drugshandel en een vermiste tiener.
Titre
Een plek onder de zon
Auteur
Liza Marklund
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
En plats i solen
Éditeur
Breda: De Geus, 2009
538 p.
ISBN
9789044514315

Commentaires

Journaliste Annika weigert de haar aangeboden promotie en komt terecht bij nieuwschef Patrick, met wie ze het niet kan vinden. Haar nieuwe opdrachten brengen haar naar de Spaanse Costa del Sol, waar ze voor de krant verslag moet uitbrengen over een gasinbraak -de moord op een Zweedse hockeyster en zijn gezin-, drugshandel en witwaspraktijken, een vermiste tiener. Waar draait haar reportagewerk op uit in deze kluwen van zakelijke belangen en familie-intriges, waarbij ook enige romantiek niet achterwege blijft? In een eenvoudige maar krachtige stijl beschrijft de auteur in drie delen telkens enkele dagen. Talrijke subtiele details en vele dialogen zorgen voor de nodige schwung en brengen de gevoelswereld van de personages treffend tot leven. Bengtzon-fans zullen de verwijzingen naar vroegere personages en verhalen met veel plezier herkennen. Een typische pageturner, zoals kenners gewend zijn van deze auteur, die zelf ook journaliste is. Paperback, kleine druk.

À propos de Liza Marklund

Eva Elisabeth « Liza » Marklund, née le 9 septembre 1962 à Pålmark en Suède, est une journaliste et auteur suédoise.

Son premier roman, Studio Sex (2000), a été vendu à plus d’un million d’exemplaires en Suède et traduit dans vingt pays.

Biographie

Œuvre

Les Enquêtes d'Annika Bengtzon

  1. (sv) Sprängaren, 1998, trad. Jean Renaud et Catherine Buscall (ISBN 2841145840)
  2. En lire plus sur Wikipedia