Livre
Néerlandais

De rode wolf

Liza Marklund (auteur)
De Zweedse onderzoeksjournaliste Annika Bengtzon gaat naar de hoogoven/industriestad Luleå in het hoge noorden voor een onderzoek naar een dertig jaar geleden gepleegde, nooit opgehelderde aanslag op de grote luchtmachtbasis daar.
Titre
De rode wolf
Auteur
Liza Marklund
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Den roda vargen
Éditeur
Breda: De Geus, 2004
415 p.
ISBN
90-445-0355-3

Commentaires

Vijfde misdaadroman met Annika Bengtzon, onderzoeksjournaliste uit Stockholm, getrouwd, twee kinderen, in de hoofdrol. Annika, bezig met een serie artikelen over terrorisme, gaat naar de hoogoven/industriestad Luleå in het hoge noorden voor een onderzoek naar een dertig jaar geleden gepleegde, nooit opgehelderde aanslag op de grote luchtmachtbasis daar. Tegelijkertijd keert een oude, doodzieke terrorist na dertig jaar terug naar Luleå om te sterven en om orde op zaken te stellen. En dan verongelukt Annika's informant onder verdachte omstandigheden. Spannende, goed geschreven, uitstekende psychologische misdaadroman, met veel couleur locale (de auteur woonde en werkte jaren in Luleå) en een goed plot waarin de spanning langzaam wordt opgebouwd. De sympathieke hoofdpersoon Annika Bengtzon wordt een steeds interessantere persoonlijkheid en vecht in deze roman ook met haar eigen demonen. De eerdere misdaadromans van de Zweedse schrijfster Liza Marklund (1962) kregen drie en vier sterren i…Lire la suite

À propos de Liza Marklund

Eva Elisabeth « Liza » Marklund, née le 9 septembre 1962 à Pålmark en Suède, est une journaliste et auteur suédoise.

Son premier roman, Studio Sex (2000), a été vendu à plus d’un million d’exemplaires en Suède et traduit dans vingt pays.

Biographie

Œuvre

Les Enquêtes d'Annika Bengtzon

  1. (sv) Sprängaren, 1998, trad. Jean Renaud et Catherine Buscall (ISBN 2841145840)
  2. En lire plus sur Wikipedia