Livre
Néerlandais
Als een Kungfuvechtster tien jaar nadat haar ouders zijn vermoord een van de daders doodt, zet ze een lawine van gebeurtenissen in gang.
Titre
De rode jager
Auteur
Lisa Unger
Traducteur
Tracey Drost-Plegt
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The red hunter
Éditeur
Antwerpen: Manteau, 2017
394 p.
ISBN
9789022333525 (paperback)

Commentaires

Tien jaar nadat haar ouders zijn vermoord, voelt kungfuvechtster Zoey (25, ik-figuur) de verzengende kracht van de wraak (de rode jager uit de titel). Als ze een van de vier daders doodt, zet ze een lawine van gebeurtenissen in gang voor zichzelf, maar ook voor de nieuwe bewoners van haar ouderlijk huis. Deze tweede verhaallijn van Claudia en haar dochter Raven (15), die mogelijk het resultaat is van een verkrachting, wordt ook breed uitgewerkt en de lijnen komen samen in het huis, waar geld van een overval op drugsdealers verstopt zou zijn. De Amerikaanse bestsellerauteur (1970) wisselt in beide lijnen heden en verleden met elkaar af, zodat een complex geheel ontstaat waarbij duidelijk wordt hoe trauma’s zijn ontstaan en voeding krijgen, maar uiteindelijk ook verwerkt worden. De spanning zit in de wetenschap dat de daders anderen zullen blijken te zijn dan Zoey dacht. Alwetende verteller in de hoofdstukken die niet over Zoey gaan. Niet overal even geloofwaardig, maar interessant geno…Lire la suite

À propos de Lisa Unger

CC BY-SA 3.0 - Image by Photo taken by Jeff Unger

Lisa Unger, née Lisa Miscione le 26 avril 1970 à New Haven, Connecticut, est une romancière américaine spécialisée dans le roman policier. Ses romans sont publiés dans plus de vingt-cinq pays.

Biographie

Elle naît dans le Connecticut mais grandit aux Pays-Bas, puis vit un temps en Angleterre avant que sa famille revienne s'installer au New Jersey. Diplômée à l'université New School for Social Research, elle passe un certain nombre d'années à travailler dans le milieu de l'édition à New York. Elle vit maintenant en Floride avec son mari et sa fille.

Carrière

De 2002 à 2005, Lisa Miscione publie sous son nom quatre romans, dont deux sont traduits en français. Ils sont réédités aux États-Unis en 2011 et 2012, sous le pseudonyme de Lisa Unger, du nom de son …En lire plus sur Wikipedia