Livre
Néerlandais

Spaar het meisje

Lisa Gardner (auteur), Ralph Van der Aa (traducteur)
Als er enkele moorden zijn gepleegd die een link lijken te hebben met een psychiatrische behandelafdeling voor kinderen, ontkomt de daar werkzame verpleegkundige er niet aan de spoken uit haar eigen verleden onder ogen te zien.
Titre
Spaar het meisje
Auteur
Lisa Gardner
Traducteur
Ralph Van der Aa
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Live to tell
Édition
2
Éditeur
Vianen: The House of Books, 2011
415 p.
ISBN
9789044331158 (paperback)

Commentaires

Spaar het meisje van Lisa Gardner speelt zich bijna volledig af binnen de muren van een psychiatrische afdeling van een ziekenhuis in Boston. Daar werkt verpleegster Danielle Burton, die tijdens haar jeugd het slachtoffer werd van een gezinsdrama dat het leven kostte aan haar volledige gezin. Danielle herstelt nog steeds van de tragedie 25 jaar geleden en worstelt sindsdien vooral met de vraag waarom zij als enige overleefde. Ze gebruikt haar eigen schokkende ervaring in haar beroepsleven om de zwaar getraumatiseerde kinderen op de afdeling proberen te helpen.Danielle ontmoet rechercheur D.D. Warren, die twee gezinsdrama’s onderzoekt. Het eerste vond plaats in een welgesteld gezin, het andere bij een gezin uit een lagere sociale klasse. Beide gebeurtenissen lijken geen verband met elkaar te houden, maar na enig speurwerk vinden Warren en haar team een link tussen beide families, namelijk een kind dat enige tijd op de psychiatrische afdeling verbleef onder de hoede van Danielle…Lire la suite
Binnen 48 uur vinden in Boston twee gezinsdrama's plaats. Eerst vermoordt een vader zijn vrouw en drie kinderen voor hij zichzelf neerschiet, dan worden een drugsdealer, zijn vriendin en haar vier kinderen vermoord gevonden. Rechercheur D.D. Warren, bijna veertig en toe aan een nieuwe relatie, onderzoekt de zaken. Ze ontdekt dat uit elk gezin een kind werd behandeld in het Orthopsychiatrisch Centrum Boston voor gewelddadige kinderen. Ze praat met verpleegster Danielle, die 25 jaar terug zelf als enige een gezinsdrama overleefde. Als tijdens het tweede gesprek een patiënte van het OPCB zich heeft opgehangen en kort erna een nieuw kind is opgenomen dat zijn moeder neerstak, wordt steeds meer duidelijk. Deze nieuwe thriller in de succesvolle D.D. Warren-serie van de Amerikaanse auteur, die onder pseudoniem ook romantische romans schrijft, is uitstekend opgebouwd. Hij is spannend door veel nieuwe, verrassende wendingen, kent toch ook enige romantiek en biedt veel ruimte voor denkproces en…Lire la suite

À propos de Lisa Gardner

Lisa Gardner, née en 1972, est une auteure américaine de romans policiers. Elle publie également sous le pseudonyme d’Alicia Scott.

Biographie

Lisa Gardner grandit à Hillsboro en Oregon. En 1993, elle obtient un diplôme en relations internationales à l'université de Pennsylvanie. Elle travaille comme consultante dans un cabinet d'audit en 1998 quand elle décide de se lancer dans l'écriture de romans policiers.

Elle est l’auteure de trois séries : D. D. Warren, une commandant de la criminelle du Boston Police Department ; FBI Profiler où, parmi les personnages récurrents, on retrouve les profileurs Pierce Quincy et sa fille Kimberly Quincy, aidés par Rainie Conner, ancienne policière devenue enquêtrice privée ; et Tessa Leoni, ancienne subordonnée de D. D. Warren désormais détective privée.

Quatre de ses ro…En lire plus sur Wikipedia