Livre
Néerlandais

Terroristenjager : in het hart van de Speciale Eenheden

Lionel D. (auteur), Annemie Bulté (auteur)

Terroristenjager : in het hart van de Speciale Eenheden

Persoonlijk verhaal van een veteraan van het Speciaal Interventie Eskadron, het eliteteam van de Belgische federale politie dat zich richt op zware criminelen en terroristen, onder meer van Islamitische Staat.
Titre
Terroristenjager : in het hart van de Speciale Eenheden
Auteur
Lionel D. Annemie Bulté
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tielt: Lannoo, © 2021
318 p., [16] p. foto's
ISBN
9789401469876 (paperback)

Commentaires

Dit is het verhaal van het Speciaal Interventie Eskadron (SIE), het eliteteam van de Belgische federale politie dat zich richt op terroristen en zware criminelen. Centraal staat Lionel D., een veteraan van de dienst die er in 2017 na vijftien jaar uitstapte. Zijn verhaal en dat van zijn maten is opgetekend door Humo-journalist Annemie Bulté. De loodzware toelatingsexamens, de trainingen, de slechte arbeidsomstandigheden en de onderlinge humor komen ruim aan bod. Tot 2015 houdt de SIE zich vooral bezig met het oppakken van misdadigers. Vanaf 2015 zijn terroristen de tegenstanders en wordt het geweld veel zwaarder. Een van de politiemannen wordt neergeschoten, een ander gaat mentaal onderdoor aan de stress. In 2015 en 2016 staan de mannen van de SIE bijna constant onder hoge druk. Er zijn weinig (tot geen) boeken uit de Benelux die zo een indringend en persoonlijk inzicht geven in het recente werk van dit soort elite-eenheden. Dit is niet alleen een heldenverhaal, maar toont ook de mens…Lire la suite

À propos de Lionel D.

Lionel D, de son vrai nom Lionel Eguienta, est un animateur de radio et rappeur français né le 13 décembre 1961 à Paris et mort le 25 février 2020 à Londres.

Auteur d'un seul album et de trois maxis, il est pourtant l'un des pionniers du mouvement hip-hop et plus particulièrement du rap en France, au travers notamment de l'émission Deenastyle qu'il anime avec Dee Nasty dans les années 1980 sur Radio Nova.

Biographie

Carrière radiophonique

Né le 13 décembre 1961 dans le 15e arrondissementde Paris,…En lire plus sur Wikipedia