Livre
Néerlandais

Een prins voor Perlefien

Linda Schacht (auteur)

Een prins voor Perlefien

Public cible:
3-5 ans et plus
Prinses Perlefien moet een leuke prins zoeken om mee te trouwen. Prentenboek met kleurige, expressieve illustraties en een korte tekst. Vanaf ca. 4 jaar.
Extra subject
prentenboeken, prinsessen
Titre
Een prins voor Perlefien
Auteur
Linda Schacht
Langue
Néerlandais
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2005
[28] p. : ill.
ISBN
9789058380203

Commentaires

Een debutante die zowel het schrijf- als het tekenwerk voor haar rekening neemt; ik sta er altijd wat sceptisch tegenover. Bij Een prins voor Perlefien blijkt mijn wantrouwen onterecht. De kleurrijke illustraties ogen modern en tonen leuke, aantrekkelijke figuurtjes. Perlefien is een hedendaags meisje dat weet wat ze wil, en ze straalt dat ook uit. Het verhaalgegeven is vrij origineel. Een prinses die er liever als een gewoon meisje uitziet, hadden we weliswaar al in een ander prentenboek (De potloodprinses van Brigitte Minne en Anne Westerduin), maar prinses Perlefien zoekt op een bijzondere manier haar prins uit. Prettig zijn enkele originele vondsten. Zo kan er bij een vallende ster een prins Carnaval uit de lucht vallen, en tijdens de danswedstrijd kan een hofnar eksterogen hebben, waardoor hij het geen drie dagen volhoudt. En prins Carnaval verandert na drie dagen in een gewone jongen, want "carnaval duurt maar drie dagen en prins Carnaval ben je maar één keer in …Lire la suite
Prentenboek over een vrolijk prinsesje dat niet kan stilzitten. Als haar koninklijke ouders vinden dat de tijd gekomen is dat de prinses moet trouwen, vindt de prinses zelf haar eigen kandidaat: de grappigste en vrolijkste prins die ze ooit heeft gezien. Hij blijkt prins Carnaval te zijn. De bruiloft wordt gevierd en het is niet erg dat prins Carnaval geen echte prins is, omdat vrolijk zijn, plezier maken en dansen er meer toe doen in het leven. De vrolijkheid en beweeglijkheid stralen van de kleurige, expressieve illustraties af die mooi en groot op de dubbele pagina's zijn vormgegeven. De korte tekst staat in de illustraties afgedrukt. Vanaf ca. 4 jaar.