Livre
Néerlandais

Een pannenkoek voor de koningin

Linda Groeneveld (auteur)

Een pannenkoek voor de koningin

Public cible:
3-5 ans et plus
De twaalf broers van Kobus vertrekken allemaal naar zee. Kobus wil liever paleiskok worden. Hij gaat naar de stad en leert voor kok. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Niveau de lecture
AVI 8
Titre
Een pannenkoek voor de koningin
Auteur
Linda Groeneveld
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Nieuw Amsterdam, 2007
95 p. : ill.
ISBN
9789046801499

Commentaires

Kleine Kobus woont samen met zijn moeder en twaalf grote broers aan de rand van de heuvel waarop het paleis van de koningin gebouwd is. In hun kleine huisje zorgen de broers van Kobus voor een drukte van jewelste. Maar Kobus lijkt niet op zijn broers: hij kruipt veel liever met een boekje in een hoekje. Of hij kijkt naar het paleis, waar ook het kleine prinsesje woont. Stiekem hoopt hij haar te ontmoeten. Op een mooie dag, na een lange koude winter, gebeurt het plots: Kobus staat oog in oog met het prinsesje. Ze praat honderduit over haar grote droom om later piraat te worden. Kobus is de kluts kwijt en durft niet veel te zeggen, hij vertelt alleen dat hij graag pannenkoeken bakt. Net zo plots als de prinses voor hem stond, verdwijnt ze weer. Sindsdien droomt Kobus nog meer van zijn prinsesje.

De jaren verstrijken. De broers van Kobus trekken er op uit en verkiezen het ruime sop. Kobus blijft achter, en droomt nog steeds van de onbereikbare prinses. Tot de prinses ? intussen ko…Lire la suite
Kobus is kleiner en rustiger dan zijn twaalf broers die naar zee trekken. Nadat hun armoedige huisje is weggewaaid en zijn moeder van de kou is overleden, gaat Kobus naar de stad en leert daar voor kok. Hij meldt zich aan voor de wedstrijd om paleiskok te kunnen worden in de hoop de prinses, die hij in zijn jonge jaren eenmaal heeft ontmoet, weer te kunnen zien. Van de vissoep, die hij voor de wedstrijd wil maken, komt echter niets terecht. Zal hij de wedstrijd toch nog winnen? Met vaart geschreven verhaal met personificatie. Gevoel komt aan bod, meestal met een summier woord, maar vol lading. Korte zinnen met op elke pagina pentekeningen, die het verhaal weergeven. Opvallend is de tekening van de storm op zee. De ruime interlinie, de tekstblokken en de vele illustraties zorgen voor een zeer royale bladspiegel. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.