Livre
Néerlandais

Doe ik het?

Lieve Hoet (auteur)
Public cible:
12-14 ans et plus
Via msn leert Jutte (16, ik-figuur) Broen kennen. Ze wordt heel nieuwsgierig naar hem. Ze ontmoeten elkaar bij een jeugdbeweging. Maar is Broen wel wie ze denkt dat hij is? Vanaf ca. 12 jaar.
Titre
Doe ik het?
Auteur
Lieve Hoet
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2008
200 p.
ISBN
9789020980035

Commentaires

De 16-jarige ik-verteller Jutte is een levenslustig meisje dat vriendjes, activiteiten en hobby's regelmatig inruilt, omdat zij "van alles wil proeven". Sinds kort gaat ze op zondag naar de bijeenkomsten van de Chiro. Jutte is een twijfelaar: Kevin of John? Zingen bij hun populaire band de Snakes of huiswerk maken? Op kamp gaan in het uniform van de Chiro of thuisblijven? Ondanks haar persoonlijke twijfels heeft Jutte uitgesproken meningen over maatschappelijke vraagstukken, waardoor zij geregeld in conflict komt met anderen. Via MSN leert ze de broer van een klasgenote kennen, de begripvolle Broen, met wie zij goed van gedachten kan wisselen over alles wat haar bezighoudt. Steeds vaker zoekt Jutte via MSN contact met de jongen. Zijn opgestuurde portret toont een knap gezicht met mooie ogen en donkere krullen. Jutte wordt verliefd, maar schrikt terug voor een relatie als zij Broen in levende lijve ontmoet en zijn rolstoel ziet.

Doe ik het? laat de lezer een paar roerige…Lire la suite
Via chatten met haar vriendin Jolien, komt Jutte (16) in contact met Joliens oudere broer. Hij helpt haar zichzelf te ontdekken via discussies. Ze komt er pas achter, dat deze Broen in een rolstoel zit, wanneer ze hem ontmoet in het kamp van de jeugdbeweging de Chiro. Er ontstaat een romance tussen de knappe, creatieve, enthousiaste, onzekere Jutte, die ook nog danst en zingt bij het bandje van twee broers en de leuke, plagende altijd aanwezige mailvriend. Jutte probeert zo goed mogelijk om te gaan met de rolstoel. Maar is Broen degene die zij denkt dat hij is? Jutte krijgt meer structuur door haar vriendschap met Jolien en de bezoeken aan de Chiro. Jutte heeft een grote mond en een klein hartje. Serieus jeugdboek met vragen en problemen: wat zijn vriendschap en liefde, hoe is een relatie met iemand in een rolstoel zit, hoe ga je om met gescheiden ouders, discussiëren over allochtone mensen. Vlot geschreven boek in de ik-vorm, met felroze omslag. Vanaf ca. 12 jaar.