Livre
Néerlandais

Een dier in huis

Liesbeth Van Bogaert (auteur), Joris Thys (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Informatief boek over dieren, voor beginnende lezers. Informatie over een poes, hond, goudvis, konijn, parkiet, slang en muis, over leef- en eetgewoonten en hoe je voor dit dier moet zorgen.
Sujet
Huisdieren
Niveau de lecture
AVI E3, AVI 2, AVI 3
Titre
Een dier in huis
Auteur
Liesbeth Van Bogaert
Dessinateur
Joris Thys
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2013
31 p. : ill.
ISBN
9789058388681 (hardback)

Commentaires

Hoe maak je een konijn tam en wat heb je nodig als je een vis als huisdier wilt houden? Handzame uitgave met stevig omslag en dito papier over zeven veelvoorkomende huisdieren. Ingegaan wordt op wat je moet weten voordat je een dier in huis neemt. Op elke eerste pagina van ieder hoofdstuk stelt een dier (poes, hond, goudvis, konijn, parkiet, slang, muis) zich voor met 'Dit ben ik'. Via steekwoorden als oor, poot en neus gaat het dier hierop in. Er staat een grote kleurenfoto bij. Op de tweede pagina worden vragen beantwoord als 'Wat maakt je blij?' en 'Wat vind je niet leuk?'. Tenslotte wordt de lezer zelf aangesproken over de verzorging van de dieren. Op twee pagina's staan hier nuttige tips over en leuke weetjes. De vele speelse, vlotte kleine tekeningen verlevendigen de tekst met humor. De combinatie van foto, korte teksten en tekeningen ziet er vrolijk uit en is ook nog functioneel. Overzichtelijke bladspiegel met tekst (AVI-E3) in een duidelijke letter zonder schreef. In het best…Lire la suite

Een dier in huis

Weet je wat je moet doen als je een huisdier wilt? Hoe begin je eraan en wat moet je allemaal weten. Wat eet een parkiet bijvoorbeeld. Hoe ga ik om met mijn huisdier? Hoe huisvest ik een muis? Enzovoort ... Een informatief boekje in bevattelijke taal voor aankomende huisdierliefhebbers. De poes, de hond, de goudvis, het konijn, de parkiet, de slang en de muis: ze krijgen elk vier pagina's toebedeeld. Eerst krijg je een foto en een tekstblokje 'Dit ben ik', waarin het dier zichzelf voorstelt. Daartegenover de rubriek 'Vraag maar raak!', met enkele tekeningen. Ook hier beantwoordt het dier de vragen zelf. De volgende twee pagina's bevatten telkens verzorgingstips. Dit opzet en de vele illustraties maken het boek toegankelijk en aantrekkelijk. Alleen zijn de dieren nogal karikaturaal afgebeeld en niet geheel geslaagd. En of een slang als huisdier nu zo'n goed idee is?