Livre
Néerlandais

Wintersneeuw

Liesbet Slegers (auteur)
Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
De winter, dat zijn een sjaal en handschoenen, kale bomen, sneeuwpoppen, voederplankjes en sleeën. Aan de hand van deze kenmerkende element
Sujet
Winter, Sneeuw
Titre
Wintersneeuw
Auteur
Liesbet Slegers
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2011
[12] p. : ill.
ISBN
9789044816372 (hardback)

Commentaires

Klein vierkant kartonboekje met afgeronde hoeken over het jaargetijde winter. Zes dubbele pagina’s met telkens op een witte achtergrond een grote afbeelding rechts en links een detail uit de rechterafbeelding. Op de eerste dubbele pagina het jongetje (ik-figuur) dat in dit boekje meerdere malen te zien is, gestoken in warme kleren voor buiten. Hij komt nog terug als hij sneeuwballen gooit, een sneeuwpop maakt en op een slee zit. De andere afbeeldingen laten een kale boom zien; dat er nu net geen sneeuw op de takken ligt, is jammer. En een vogeltje dat aan een vetbol eet. De afbeeldingen zijn in dikke zwarte lijnen getekend en met vrolijke frisse kleuren verf ingekleurd. De korte teksten passen bij de afbeelding en starten telkens met ‘dit is een…’, waarna uitleg of verdieping van het begrip volgt. Het boekje biedt in sneeuwperioden voor peuters herkenbare situaties en tafereeltjes. In dezelfde uitvoering verschenen deeltjes over lente, zomer en herfst. Vanaf ca. 1 jaar.

Wintersneeuw

Dit boekje, gericht op kindjes vanaf één jaar, maakt deel uit van een reeks rond de verschillende seizoenen. Dit keer maken de peuters kennis met het seizoen winter. De diverse aspecten van een bibberkoude winterdag worden belicht: een kale tak, een sneeuwman, een slee. Op de linkerpagina staat telkens een voorwerp en twee lijnen tekst, beginnend met “Dit is …” en op de rechterpagina wordt het voorwerp in een iets bredere ‘context’ geplaatst. Zo kan je met je peuter op de rechterpagina op zoek gaan naar de voorwerpen die op de linkerpagina stonden.
Liesbet Slegers werkt zoals steeds met vrolijke kleuren en dikke zwarte contouren. De tekeningen zijn zeker niet te druk, een peuter vindt makkelijk de voorwerpen terug. Het boekje is uitgegeven in karton met afgeronde hoeken. Peuters kunnen er zelf in lezen, of je kan natuurlijk ook samen op verkenningstocht door de winter!