Livre
Néerlandais

Miauw! : het grote dierenboek van Kaatje

Liesbet Slegers (auteur)

Miauw! : het grote dierenboek van Kaatje

Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Prentenboek met zoek- en vertelplaten over huisdieren, wilde dieren, kriebelbeestjes etc. Bevat een heleboel dierenweetjes en allerhande opdrachten.
Titre
Miauw! : het grote dierenboek van Kaatje
Auteur
Liesbet Slegers
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2013
[52] p. : ill.
ISBN
9789044819243 (hardback)

Commentaires

Kaatje houdt van dieren — thuis, op de boerderij of in de dierentuin. Dieren die kunnen zwemmen, vliegen, springen of hard kunnen lopen. Dieren met een leuk jasje aan, van vlekken of strepen, veren of schubben. Gevaarlijke dieren en lieve dieren.
Die vier categorieën vormen ook de hoofdstukken in Miauw!: het grote dierenboek van Kaatje van Liesbet Slegers. De auteur en illustratrice is vooral bekend van haar reeksen over Karel en Kaatje. Deze laatste aanvulling in de (Kaatje)-serie is een kijk- en opdrachtenboek waarin kleuters vanaf 2,5 jaar op een heel actieve manier kennis maken met allerlei soorten dieren en hun eigen(aardig)heden.
Elk van de hoofdstukjes — gemiddeld vijf dubbele pagina’s — start met een kort versje. Hoewel ze de kleuters wat nieuwe woordenschat kunnen aanreiken en met hun geïmiteerde kindertaal leuke binnenkomers vormen, missen de rijmpjes meestal inventiviteit en een originele pointe.
Interessanter zijn de pagina’s die volgen met begelei…Lire la suite
Kaatje neemt ons mee op pad door het dierenrijk: we bezoeken de boerderij en bekijken de huisdieren. We zoeken in de tuin naar kriebeldiertjes en zien een aantal gevaarlijke en hele lieve dieren. We bekijken hun vachtjes, hun kleurige jasjes en zien hoe de beestjes zich verplaatsen. Ten slotte zien we een aantal speciale dieren en uiteindelijk… is het tijd voor een diep tukje! In dit boek is veel te zien en nog meer te leren. Door de prachtig gekleurde prenten en leuke teksten raken peuters en kleuters bekend met verschillende diersoorten. De illustraties zijn bewust weinig gedetailleerd, zwart omlijnd en ingeschilderd in grote kleurvlakken. De tekeningen ogen vrolijk en zijn neergezet in frisse, heldere kleuren. Naast verhalende (soms rijmende) teksten, bevat het boek een aantal afwisselende zoekprenten met vragen als: leid het dier via een doolhof naar het goede hok, welk dier hoort hier niet thuis?, van welk dier is dit vachtje?, welk dier doet Kaatje na? In deze zeer aantrekkelijk…Lire la suite

Miauw! Het grote dierenboek van Kaatje

Liesbet Slegers heeft al een hele reeks boeken over Kaatje op haar naam staan. Ze zijn bestemd voor jonge kleuters vanaf ongeveer tweeënhalf. In deze nieuwe uitgave toont Kaatje allerlei dieren: lieve en gevaarlijke dieren, dieren die kunnen springen, zwemmen, vliegen of hard lopen, dieren met een leuk jasje aan, met vlekken, strepen of schubben.
Een echt verhaal wordt niet verteld. Samen met Kaatje kunnen de lezertjes naar heel wat verschillende dieren kijken en af en toe ook eenvoudige opdrachtjes vervullen. Enkele voorbeelden: welke van de afgebeelde dieren horen niet thuis op de boerderij?, vind het huisje van elk dier of geef de dieren hun juiste ‘jasjes’ terug. Soms verkleedt Kaatje zich als een dier en moeten de keuters raden wat ze uitbeeldt. Eén keer gaat het om een dier dat verder niet in het boek voorkomt (Kaatje in kikkerpak). Een foutje?
De getekende figuren hebben eenvoudige vormen en duidelijke contouren, maar de afgebeelde kinderen hebben weinig expressie. …Lire la suite