Livre
Néerlandais

Karel helpt papa

Liesbet Slegers (auteur)

Karel helpt papa

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Peuter Karel is een dag thuis met zijn vader. Ze doen klusjes, wassen de auto en maken frietjes. Prentenboek met felgekleurde illustraties in grove penseelstreken. Vanaf ca. 2 jaar.
Titre
Karel helpt papa
Auteur
Liesbet Slegers
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2008
[25] p. : ill.
ISBN
9789044809558

Commentaires

Boeken voor peuters zijn zowat het moeilijkst van alle jeugdboeken om te beoordelen op hun 'literaire' merites. Schrijvers en illustratoren die zich op peuters richten, worden immers geconfronteerd met een heleboel beperkingen, en het is dan ook niet eenvoudig om vanuit die positie iets werkelijk creatiefs te brouwen. Dat creativiteit echter toch mogelijk is, bewijst bv. de populaire reeks over de peuter Karel, van de Vlaamse schrijfster en illustratrice Liesbet Slegers. De eerste boekjes over Karel verschenen in 1999 (ondertussen bestaat de reeks dus al tien jaar) en onlangs werd er een jubileumboek gemaakt aan een feestprijs (tot 30.06.2009): Karel, een soort "fotoalbum" waarin de leefwereld van Karel de revue passeert.

Slegers maakt bijna uitsluitend reeksen voor de jongste leeftijdscategorie (van baby's tot kleuters), die stuk voor stuk erg goed in de markt liggen. Zo schreef ze naast de boeken over Karel o.m. reeksen voor kleuters over bekende beroepen, zoals De …Lire la suite
De vader van Karel heeft vandaag een dagje vrij. Samen doen ze leuke dingen: Karel helpt met klussen, met het wassen van de auto en met het maken van frietjes. Een vrolijk, stevig, vierkant prentenboek met afgeronde hoeken en veel heldere kleuren. De tekst (in een zwarte, vette schreefloze letter) staat telkens links in een gekleurd, zwartomrand kader. Rechts staat vervolgens de illustratie: duidelijke tekeningen, wederom in een zwartomrand kader, opgebouwd uit dikke zwarte lijnen en ingekleurd met verf. De pagina’s zijn van dik, glanzend wit papier, wat in combinatie met het harde omslag ervoor zorgt dat het boek wel tegen een stootje kan. De auteur heeft al verschillende delen over Karel en zijn vrouwelijke tegenhanger Kaatje gepubliceerd. In de reeks boeken over Kaatje verscheen eerder ook ‘Kaatje helpt mama’*. Een herkenbaar en leuk voorleesverhaal voor peuters vanaf ca. 2 jaar.