Livre
Néerlandais

De piloot

Liesbet Slegers (auteur)
Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Wat zijn de taken van de piloot? Prentenboek met kleine en paginagrote schilderingen in vrolijke kleuren. Vanaf ca. 3 jaar.
Sujet
Piloten
Titre
De piloot
Auteur
Liesbet Slegers
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2009
[26] p. : ill.
ISBN
9789044811636 (hardback)

Commentaires

Informatief prentenboek in vrij groot formaat over het beroep c.q. de werkzaamheden van een piloot. Er wordt onder meer aandacht besteed aan het uniform, benodigdheden (cockpit, kompas, etc.), veiligheid, contact met de verkeerstoren en de rol van de piloot tijdens het opstijgen en dalen van het vliegtuig. De tekst - beschreven vanuit het perspectief van de kleuter - is summier (ca. zes regels per bladzijde) en op de linkerpagina afgedrukt. Daarboven is een kleinere vierkante illustratie afgedrukt in dezelfde techniek (dikomlijnde figuren, ingekleurd met gouache) als de paginagrote illustratie op de rechterbladzijde. De gestileerde tekeningen, bolle gezichten waarbij de expressie wordt weergegeven met enkele streepjes en puntjes, vormen in combinatie met het vrolijke kleurenpalet een aantrekkelijk visueel geheel. Stevige en inhoudelijk sympathieke uitgave voor kinderen vanaf ca. 3 jaar. In dezelfde opzet verschenen ook uitgaven over de juf, de brandweer, de tandarts* en de bakker**.

De piloot

‘De piloot’ is een boekje uit een reeks van educatieve en informatieve prentenboeken voor kleuters. Elk boek behandelt een ander beroep. Eerder verschenen: De brandweerman, De juf, De kapper, De bakker, De politieman, De postbode en De tandarts. Veel kleuters dromen ervan om piloot te worden. Vliegtuigen trekken aan en fascineren. In dit boek wordt het beroep van piloot nader bekeken. Welke kledij draagt hij, welke instrumenten moet hij bedienen, met wie werkt hij samen en wat moet hij allemaal doen tijdens een vlucht? Het zijn veel vragen die hier stapje voor stapje worden beantwoord op een duidelijke manier. Het boek bevat heel wat informatie en draagt bij tot de verrijking van de woordenschat. Het is geen doorlopend verhaal maar geeft een goed beeld van het beroep en wat er achter de schermen bij komt kijken. De illustraties zijn eenvoudig en in de typische stijl van Liesbet Slegers. De linkerzijde is telkens voorbehouden voor de tekst, even doorbroken door nog een kleine illust…Lire la suite