Livre
Néerlandais

De autocoureur

Liesbet Slegers (auteur)
Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Wat komt er allemaal bij kijken om een goede autocoureur te zijn? Prentenboek met kleine en paginagrote schilderingen in vrolijke kleuren. Vanaf ca. 3 jaar.
Titre
De autocoureur
Auteur
Liesbet Slegers
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2010
[26] p. : ill.
ISBN
9789044812473 (hardback)

Commentaires

Informatief prentenboek in vrij groot formaat over het beroep c.q. de werkzaamheden van een autocoureur. Er wordt ondermeer aandacht besteed aan de kleding, de benodigdheden voor een race (raceauto, het circuit, de pit en automonteurs), goede conditie en gezondheid, voorbereiding van de wedstrijd en de gang van zaken bij het rijden van de autorace. De tekst - beschreven vanuit het perspectief van de kleuter - is summier (ca. zes regels per bladzijde) en op de linkerpagina afgedrukt. Daarboven is een kleinere vierkante illustratie afgedrukt in dezelfde techniek (dikomlijnde figuren, ingekleurd met gouache) als de paginagrote illustratie op de rechterbladzijde. De gestileerde tekeningen, bolle gezichten waarbij de expressie wordt weergegeven met enkele streepjes en puntjes, vormen in combinatie met het vrolijke kleurenpalet een aantrekkelijk visueel geheel. In dezelfde opzet verschenen inmiddels negen uitgaven over verschillende beroepen. Stevige en inhoudelijk sympathieke uitgave voor…Lire la suite

De autocoureur

Wat komt er allemaal kijken bij de job van een autocoureur? Op dit en vele andere vragen rond auto racen en formule 1 tracht dit boek aan jongen kinderen een antwoord te geven. De kleding van de coureur, het racecircuit en het team dat de coureur omringt, komen allemaal aan bod. Op grote, kleurrijke dubbele pagina’s staat aan de ene kant een tekening en aan de andere kant een bijhorende tekst. Zo'n stoer beroep zal vooral jongetjes vast aanspreken! De informatie is accuraat, maar staat in contrast met de nogal kinderlijke tekeningen.